Ecevit: Vergiden daha iddialı projeler var

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Vergiden daha iddialı projeler var
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2001 00:00


Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, üstüste iki ekonomik krizle karşıya kalındığı için bazı moral bozuklukları yaşandığını ve bunun çalışmaları aksattığını belirtirken, ‘‘Ama kendimizi toparlamış durumdayız’’ dedi. Ekonomik krizden en fazla etkilenen memura enflasyonla ilgili kesin rakamlar ortaya çıktığında zam yapılacağı müjdesini veren Ecevit, iç kaynaklar arasında da yeni vergiler bulunmadığını da açıkladı. Ecevit, bugün yapılacak Milli Güvenlik kurulu (MGK) ve Yüksek Planlama Kurulu (YPK) ile yarın yapılacak Ekonomik Sosyal Konsey (ESK) toplantılarında IMF'ye sunulacak ekonomik program ve AB'ye sunulacak ulusal programla uyumlu, yeni stratejiler belirleneceğini söyledi. Ecevit, ‘‘Bu şekilde uluslararası alanda Türkiye'nin itibarının ve saygınlığının artacağı kanısındayım’’ dedi.

Ecevit, yarın yapılacak ESK toplantısından sonra da bu yönde bazı adımlar atılacağını ifade etti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ecevit, dış kaynak konusundaki çalışmaları ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in gelmesinden sonra netlik kazanacağını belirtirken, ‘‘Kendisinin olumlu haberlerle geldiğini umarım’’ dedi. İç kaynaklar arasında yeni vergiler bulunup bulunmadığına ilişkin soruya da Ecevit, vergilerle ilgili haberlerin hepsinin hayali senaryolardan ibaret olduğunu belirterek yanıt verdi. Ecevit, ‘‘O konuda herhangi bir gelişme olmadı. Bizim iç kaynak sağlama konusunda daha iddialı projelerimiz var. Topluma tedirginlik, sıkıntı getirmeyecek hazırlıklarımız var. Aylardan beri bunların üzerinde çalışıyoruz. Yakında, sizlere de sunma olanağını bulacağız’’ diye konuştu.

Ecevit, ekonomik krizden en fazla etkilenen memura da enflasyonla ilgili kesin durum ortaya çıkınca zam yapılacağını açıkladı. Ecevit, bu konuda kendisinin ve Derviş'in verilmiş sözleri bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!