Ecevit: Şaşırmadım kaygı edilecek durum yok

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Şaşırmadım kaygı edilecek durum yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2001 00:00


Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, IMF’nin bugün yapılacak İcra Direktörleri toplantısını ertelemesini ‘‘Şaşırmadım, kaygı edilecek bir durum yok’’ sözleriyle değerlendirdi. IMF Başkanı Horst Kohler ile yeni bir görüşme yapmadığını belirten Ecevit, önceki günkü telefon görüşmelerinde Kohler'in kendisine ‘‘yardımı kesmeyecekleri’’ mesajını verdiğini açıkladı. Ecevit IMF'nin bazı ‘‘ufak tefek’’ istekleri daha olduğunu belirtirken bu isteklerin gereğince yerine getirileceğini söyledi.

Ecevit, dün akşam saatlerinde yine Başkent Hastanesi'ne giderek muayene oldu. Muayene sonrası kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ecevit, IMF'nin İcra Direktörleri Kurulu toplantısını erteleme kararını nasıl değerlendirdiği sorulunca şunları söyledi: ‘‘Pazar günü yaptığım konuşmada böyle bir olasılığın sözkonusu olabileceğini söylemiş, ima etmiştim. Onun için şaşırmadım. Fazla kaygı verecek bir durum yok. Aslında Türkiye IMF'nin beklentilerini fazlasıyla karşılamış durumda. Bazı ufak tefek istekleri var. Kaygı edilecek bir durum yok.’’ IMF'nin Telekom yönetimindeki talepleri hatırlatılarak Hükümetin yeni bir tasarrufta bulunup bulunmayacağı yönündeki bir soruyu da Ecevit, Hükümetin bunları konuşacak zamanı olmadığını belirterek yanıt verdi. IMF açıklamasını hastanedeyken aldığını ifade eden Ecevit, ‘‘O da ne kadar kesin bilmiyoruz tabii’’ yanıtını verdi. Ecevit, Kohler ile önceki günkü telefon görüşmelerini hatırlatarak, ‘‘Ben Sayın Kohler ile konuşurken şunu açıkça söyledi ki; bize yardımı kesmeleri gibi bir durum söz konusu olmayacak’’ dedi.

Mesut Yılmaz ise, IMF’nin Türkiye'ye ilişkin erteleme kararıyla ilgili olarak, ‘‘Emlakbank meselesi daha önemliydi. O halloldu. Diğeri de önümüzdeki günlerde açıklığa kavuşur’ açıklamasını yaptı.

Kapsamlı check-up yapıldı

Başbakan Bülent Ecevit, dün akşam saatlerinde eşi Rahşan Ecevit ile birlikte, beş günde ikinci defa Başkent Hastanesi'ne giderek muayene oldu. Ecevit muayene sonrası, hastaneden çıkışında kendisine çok kapsamlı bir check-up yapıldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!