Ebru Aslan: Dijitalleşmeyle reklamların tüketim hızı giderek yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Ebru Aslan: Dijitalleşmeyle reklamların tüketim hızı giderek yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 22:37

Reklamcılık sektörünün geleceğiyle ilgili konuşan Cosmic Creative Genel Müdürü Ebru Aslan; "Dijitalleşmeyle birlikte hemen her içerik türünde olduğu gibi reklamların da tüketim hızı giderek yükseliyor. Bu hıza yetişmek içinse sindirimi kolay mesaj ve görsellerin mecralardaki payı artıyor. Fakat ne kadar dijitalleşsek de Türk reklamcılığı duygulardan kolay kolay vazgeçeceğe benzemiyor. Mecralar yeni teknolojilerle ne kadar değişirse değişsin bu mecralar yaratıcı zihinler sayesinde sadece taktiksel değil, kalbe dokunan mesajlarla tüketicilere seslenmenin bir yolunu bulacak" ifadesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bu yıl Kırmızı Bölge/En İyi Gündem Bağlantılı Reklam ve En İyi Hızlı Tüketim Ürünü Reklamı kategorilerinde Kırmızı kazandığınız COOK için hazırladığınız “Sevgililer Dünü” çalışması ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?

Sevgililer Günü gibi özel günler, konuyla doğrudan olarak bir bağlantısı olsun olmasın birçok markanın iletişim çalışmasıyla görünür olmak istediği bir özel günlerden biri. Herkesi ilgilendiren sevgi dolu bu günü Cook Streç Film’in en önemli özelliğiyle, yiyecekleri saklayıp korumasıyla birleştirerek kutladık. Sevgililer Günü için metnimizde “Sevgililer Dünü” gibi bir kelime oyunu yaptık yarısı yenmiş bir pasta görseliyle de Cook Streç Film’in tazeliği koruduğunun mesajını görsel olarak verdik.

Türk reklamcılığındaki değişimler nelerdir? Sektörün geleceğine ilişkin görüş ve beklentilerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?

Haberin Devamı

Dijitalleşmeyle birlikte hemen her içerik türünde olduğu gibi reklamların da tüketim hızı giderek yükseliyor. Bu hıza yetişmek içinse sindirimi kolay mesaj ve görsellerin mecralardaki payı artıyor. Fakat ne kadar dijitalleşsek de Türk reklamcılığı duygulardan kolay kolay vazgeçeceğe benzemiyor. Mecralar yeni teknolojilerle ne kadar değişirse değişsin bu mecralar yaratıcı zihinler sayesinde sadece taktiksel değil, kalbe dokunan mesajlarla tüketicilere seslenmenin bir yolunu bulacak.

Ebru Aslan: Dijitalleşmeyle reklamların tüketim hızı giderek yükseliyor

 

BAKMADAN GEÇME!