EBRD, D-Marin’e ortak oluyor

Güncelleme Tarihi:

EBRD, D-Marin’e ortak oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 22:59

AVRUPA İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Hırvatistan, Yunanistan ve Türkiye’de 10 marinası bulunan Doğuş Grubu bünyesindeki D-Marin’e ortak oluyor. EBRD, D Marinas B.V’nin yaklaşık yüzde 25 hissesine karşılık 70 milyon Euro tutarında yatırım gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Söz konusu yatırım, şirketin büyüme planları kapsamında marina operasyonları ile işletme sermayesi finansmanı olarak kullanılacak.

Yatırım anlaşmasını Zagreb’de imzalayan EBRD Başkan Yardımcısı Jurgen Rigterink, şunları söyledi:

“Bu yatırım ile EBRD; Türkiye, Hırvatistan ve Yunanistan ekonomilerinin gelişimine yönelik desteğinin uzun vadeli olduğunu göstermiş oldu. Turizmin ekonomik büyüme açısından en önemli sektörlerin başında geldiği Türkiye, Hırvatistan ve Yunanistan’da yaptığımız bu yatırımla bu bölgelerde yerel istihdamı desteklemeyi ve yeni iş kollarının oluşmasını hedefliyoruz.”

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise, “Özellikle turizm potansiyelinin giderek yükseldiği Doğu Akdeniz çanağında bölgesel bir güç haline gelen D-Marin’in ulaştığı başarı, bu anlaşmayla tescillendi. Bu iş birliği Türkiye’ye yatırımcı getirmek konusunda Türk iş âleminin global anlamda büyük hedeflere koştuğunun önemli bir göstergesidir.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!