ebebek halka açılıyor

Güncelleme Tarihi:

ebebek halka açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2023 07:00

Türkiye’de 62 ilde 220 mağazası ve dijital kanallarıyla hizmet veren anne-bebek sektörünün öncü firması ebebek, halka arz oluyor.

Haberin Devamı

ÜNLÜ Menkul Değerler liderliğinde gerçekleşecek halka arz için 29, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde talep toplanacak. Halka arz gelirinin yüzde 55’ini mağazalaşma ve online kanal yatırımlarında kullanmayı hedefleyen şirket, yüzde 10’unu yenilenebilir enerji yatırımlarına, yüzde 35’ini ise net işletme sermayesi finansmanına ayıracak.

Bebek sahibi ailelerin ihtiyaçlarını uygun fiyatla satışa sunma hedefiyle faaliyet gösteren ebebek, halka arz kapsamında 24 milyon TL’si sermaye artırımı, 16 milyon TL’si ortak satışı olmak üzere nominal değeri 40 milyon TL olan paylarını halka arz edecek. ebebek’in halka arz sonrası yüzde 25’lik hissesi Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak. 46.50 liradan halka arz edilecek ebebek hisselerinin yüzde 48’i yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 2’si grup çalışanlarına, yüzde 25’i yurtiçi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 25’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek.

Haberin Devamı

ebebek Grup CEO’su Halil Erdoğmuş, halka arzın global arenada ebebek’in daha belirgin bir konuma gelmesinde etkili olacağını ifade etti. Erdoğmuş, “Halka açılmayla bu güçlü temeli daha da genişletmeyi, yeni pazarlara girişi hızlandırmayı ve yatırımcılarımızla değer yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!