e-Tebligat ile ağaçlar da kurtulacak

Güncelleme Tarihi:

e-Tebligat ile ağaçlar da kurtulacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 01:11

KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) sisteminin hayata geçmesiyle zorunlu hale gelen e-Tebligat ile yıllık 400 milyon TL tasarruf sağlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ayrıca uygulamanın kağıt kullanımının önüne geçmesiyle kurtulacak ağaç sayısı yıllık ortalama 40 bini bulacak. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen “e-Tebligat Bilgilendirme Semineri”nde Adalet Bakanlığı’nın e-Tebligat sistemini 28 Şubat’tan itibaren hayata geçireceği belirtildi.

Düzenlenen seminerde konuşan TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, KEP sisteminin iş hayatına önemli avantajlar sağladığını belirtti. KEP üzerinden iş hayatındaki birçok belgenin kolay, hızlı, düşük maliyetle gönderilip alınabildiğine değinen Samast, “sistem sayesinde e-Tebligat uygulaması da yargı sürecini hızlandırarak davaların daha kısa sürmesine ve hak kayıplarının önemli oranda azalmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca tebligat çıkaran merciiler için ve çok fazla sayıda tebligat alan kurumlar için kağıt, postalama, işçilik, saklama gibi maliyetlerde de yüksek oranda tasarruf edilecektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

UYAP sistemi üzerinden, 7,5 milyonu tüzel ve 25 milyonu gerçek kişilere olmak üzere yılda ortalama 32,5 milyon adet tebligat gönderimi gerçekleştiriliyor. KEP sistemi üzerinden yapılan e-Tebligatla toplam 400 milyon TL’lik tasarruf sağlanması hedefleniyor. Günler ve çoğu kez haftaları bulan tebligat süreleri de saniyelere düşecek.

e-Tebligat ile ayrıca yılda ortalama 40 bin ağaç kesilmekten kurtulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!