'KDV uzatıldı mı' sorusuna bakanlıktan önemli duyuru

Güncelleme Tarihi:

KDV uzatıldı mı sorusuna bakanlıktan önemli duyuru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2018 16:16

Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet üzerinden kabul ettiği E Beyanname girşi sistemi, KDV Beyannamesinin son günü olan 24 Nisan tarihinde hata verdi. Saat 17.00'a kadar tamamlanması gereken KDV Beyannamesi için sisteme ulaşamayan vatandaşlar, KDV uzatıldı mı sorularını yöneltti. Gelirler İdaresi Başkanlığı, konuyla ilgili önemli bir duyuru gerçekleştirdi. İşte, KDV uzatıldı mı sorusuna cevap arayan vatandaşlar için o duyuru

Haberin Devamı

KDV beyannamesi verilirken yaşanan problem dolayısıyla birçok vatandaş, 24 Nisan akşamı konuyla ilgili herhangi bir açıklamanın olup olmadığını merak etti. Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB), 24 Nisan mesai bitiminde sona erecek olan beyanname sürecine ilişkin açıklamada bulundu. Buna göre beyanname süreci 26 Nisan Perşembe gününe kadar devam edecek;

"Bakanlığımıza iletilen talepler doğrultusunda, 213 Vergi Usul Kanununun mükerrer 28 inci maddesindeki yetkiye dayanılarak;  Mart 2018 dönemine ait Muhtasar Beyannameler, Damga Vergisi Beyannameleri ile Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme sürelerinin uzatılması bu sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.

24 Nisan 2018 günü sonuna kadar verilmesi gereken Muhtasar Beyannameler, Damga Vergisi Beyannameleri ve Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 26 Nisan 2018 Perşembe günü sonuna kadar uzatılmıştır.

Haberin Devamı

Beyanname verme sürelerinin uzatılması ödeme süresini etkilemeyeceğinden, mükelleflerin beyan ettikleri vergileri kanuni süresinde (26 Nisan 2018) ödeyecekleri tabiidir.

Duyurulur."

KDV BEYANNAMESİ NEDİR?

Katma Değer Vergisine tabi işletmelerin aylık olarak müteakip ayın 24. ncü günü akşamına kadar Gelir ve Kurumlar Vergisi bakımın­dan bağlı bulundukları Vergi Dairesine verdikleri beyannamedir.

Katma Değer Vergisi beyannamesi ile ilgili ayda hesaplanan KDV’nin matrahı, hesaplanan KDV, İndirimler (İndirilebilir KDV’leri) ve ödenmesi gereken KDV hesaplanarak beyan edilir ve ödenir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!