DYP: Cepte olmayana da göz diktiler

Güncelleme Tarihi:

DYP: Cepte olmayana da göz diktiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00


DYP Genel Başkan Yardımcısı Hacı Filiz, ''Hayat Standardı Vergi Yasası''nın esnafı, altından kalkamayacağı bir borca iteceğini savundu. Hükümetin, esnafın cebindekini aldığını, şimdi de cebinde olmayana göz diktiğini savundu.

Filiz, yaptığı yazılı açıklamada, ''Hayat Standardı Vergi Yasası''nın küçük esnaf ve sanatkarlar için ağır vergiler getirdiğini savundu. Hükümetin, vatandaşın geçim sıkıntısının farkında olmadığını iddia eden Filiz, ''Esnafın cebinde olanı aldılar, şimdi de cebinde olmayana göz dikiyorlar'' dedi.

Filiz, hükümetin küçük esnaf ve sanatkara ağır vergiler getirirken, yaptığı diğer bir değişiklikle de bankaları kurtaracak, vergi ayrıcalıkları getirdiğini öne sürdü.

Yeni değişikliğe göre, el konulan zararlı bir bankayı devralacak karlı bankanın 5 yıl süreyle vergi vermeyeceğini belirten Filiz, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi: ''Ekonomiyi IMF ve Dünya Bankası'nın yönetimine bırakan hükümetin,halka vereceği bir şey kalmamıştır. Yeni çıkarılan vergi yasası, küçükesnaf ve sanatkarın vergi yükünü iyice artıracaktır ve esnafı altındankalkamayacağı bir borca itecektir. Bu vergi politikasının da savunulacak bir yanı yoktur.''
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!