Düşük maaşlı memura yüksek zam

Güncelleme Tarihi:

Düşük maaşlı memura yüksek zam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2005 17:51

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2006 yılında en düşük dereceli memur maaşının yüzde 19.9, ortalama memur maaşının yüzde 12.7, en yüksek memur maaşının ise yüzde 5.1 oranlarında artacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Bakan Unakıtan, 2006 bütçesini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sundu.

MEMUR MAAŞLARINDAKİ ARTIŞLAR

Maliye Bakanı Unakıtan, devlet memurlarının 2006 yılı aylıklarında yapılacak artışların, ilk kez yetkili kamu görevlileri sendikaları ve bunların bağlı bulunduğu konfederasyonlar ile Kamu İşveren Kurulu arasında yapılan toplu görüşmelerde sağlanan mutabakat çerçevesinde belirlendiğini kaydetti.

Buna göre; memur aylıklarının, Ocak ve Temmuz ayında ayrı ayrı yüzde 2.5 oranında, kümülatif bazda ise yüzde 5.1 oranında artırılacağını ifade eden Unakıtan, “Bu artışın yanısıra ek ödemesi bulunmayan kurumlarda istihdam edilen personele, Ocak ayından itibaren yaklaşık 40 YTL, Temmuz ayından itibaren ise bu tutara 40 YTL daha eklenmek suretiyle yaklaşık 80 YTL tutarında ilave ödeme yapılacaktır” dedi.

Bakan Unakıtan, şöyle konuştu: “Eş için uygulanmakta olan aile yardımı ödeneği, gösterge rakamı 1.250'den 1.450'ye çıkarılmaktadır. Sendika üyesi olan personele sendika aidatlarından kaynaklanan kayıplarının telafisi amacıyla aylık 5 YTL tutarında ödeme yapılacaktır. Böylece, 2006 yılında kümülatif bazda en düşük dereceli memur maaşı yüzde 19.9, ortalama memur maaşı yüzde 12.7 ve en yüksek memur maaşı ise yüzde 5.1 oranlarında artacaktır.
2006 yılı için tüketici fiyatlarında öngörülen kümülatif artışın yüzde 5 olduğu dikkate alındığında, özellikle alt gelir gruplarında yer alan devlet memurlarının aylıklarında yapılacak artışın enflasyonun çok üzerinde olduğu görülmektedir. Yapılacak artışlar sonucunda, en düşük dereceli memurun maaşı Ocak ayında 541 YTL'den 595 YTL'ye, Temmuz ayında ise 650 YTL'ye yükselecektir.”
(ANKARA/A.A)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!