Duravit için Türkiye’ye gelen Sergei Tchoban, Türk mimarlarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Duravit için Türkiye’ye gelen Sergei Tchoban, Türk mimarlarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 17:45

Dünyaca ünlü mimar Sergei Tchoban, İstanbul’un parlak ışığının mimarlar için bulunmaz bir hazine olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Konferansa ‘Günümüzde detay nedir?’  sorusuyla başlayan Tchoban, Almanya ve Moskova’da tasarladığı ödüllü binalarının görüntülerinden örnekler vererek,   tasarımlarında sıra dışı çizgileri oluştururken, çevre dokusundan nasıl yararlandığının da altını çizdi.

Mimarinin uçsuz bucaksız düşüncelerin bir sentezi olduğunu söyleyen Tchoban;  mimaride sadece formu ve modernliği düşünmemenin gerektiğinin altını çizdi.

Çevre mimarisinin göz önünde bulundurulmasının çok önem taşıdığını belirtti.

Büyük unsurlardan küçük detaylara gidildiği zaman kalıcı değerlerin ortaya çıktığını ifade eden Sergei Tchoban, doğanın verdiği izler ve sembollerin de binalara

Duravit için Türkiye’ye gelen Sergei Tchoban, Türk mimarlarla buluştu
taşınarak bir değer oluşturulabileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Moskova’daki Granatny konutlarını tasarlarken, çevredeki farklı bir ağacın yapraklarının formunu kullanarak cepheye anlam katmasını da bu görüşüne örnek  gösteren Tchoban, "Mimarlıktan detaya"  konusunu işlediği konferansında; mimari yanı sıra neden iç mekan ve banyo tasarımına odaklandığını da açıkladı.   Duravit için tasarladığı Esplanade banyo serisinden de bahsetti.

BANYO TASARIMI  YAPARKEN

Detayın iç mimarinin her noktasında ve  banyolar için de geçerli olduğunu ekleyen Tchoban, “Banyolar yaşam alanlarının çok önemli bir parçasıdır. Artık oturma odası gibi tasarlanması gerekir. Duravit Esplanede’yi bu gereklilik ile tasarladım.

Sadece alışılmadık değil kişiye özel bir seri olmasını istedim. Heykelvari formlara sahip mobilyalara benzeyen bir banyo serisi oluşturdum. Esplanade’de sandalyeyi klozet, küveti bir masa gibi koltuk gibi görebilirsiniz. Birlikte yaşamak isteyeceğiniz Duravit Esplanede’nin her parçasını ayrı ayrı da kombine edebilirsiniz.” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!