Dünyanın en değerli şirketlerinin sırrı ne?

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en değerli şirketlerinin sırrı ne
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 12:30

Her gün yeni bir şirket açılıyor. Ancak tutunmaları ve büyümeleri bu rekabet ortamında oldukça zor. İşte dünyanın en değerli şirketlerinin sırları...

Haberin Devamı

Dünyanın en başarılı şirketlerinin bugün ulaştığı yüksek değerler, büyümelerinin ardındaki nedenleri merak ettiriyor. İşte dünyanın en değerli şirketlerinin sırları:

E-Ticaret Devi Amazon'un Başarısının Ardındaki Sır

Jeff Bezos'un CEO'su olduğu Amazon, bu sene 150.8 milyar dolar ile dünyanın en değerli şirketleri arasında ilk sıraya yerleşmeyi başardı. Online kitap satışı fikri ile başlayıp bugün dünyanın en büyük e-perakende sitesi olan Amazon'un başarı sırrı, yeni stratejiler ve müşteri odaklılık.

“Longtail” stratejisini en iyi şekilde uygulayan şirket olan Amazon, yeni ürünler satmak yerine az sayıda bulunan ürünleri çok sayıda bulundurarak müşteriye sunmayı amaçlıyor. Bünyesindeki nitelikli elemanlar ile kişilere ve firmalara kendi üretimi olan teknolojileri pazarlaması başarının ardından yatan sırrı oluşturuyor.

Haberin Devamı

Amazon'un büyüme sırlarından biri de müşteri deneyimine verilen önem. Jeff Bezos müşterilerin daha ne istediğini bilmeden onlara gerekli olan hizmeti sunmanın önemine inanıyor.

Apple'ın Gelişmiş Tasarımlarının Sırrı Ne?

146.3 milyar dolar ile günümüzde en değerli şirketler sıralamasında ikinci sıraya yerleşen Apple'ın başarısının ve yüksek değerinin ardındaki sır, inovatif teknolojiler ve üretim yöntemleri.

Üretime yönelik yatırımlara en fazla harcama yapmasıyla bilinen Apple, bir ürünün üretiminde kullanılacak olan ekipmanları kendisi sağlıyor. Bu noktada daha gelişmiş tasarımlar ile ön plana çıkıyorlar.  Ellerinde bulunan ekipmanlara göre tasarım geliştirmektense istedikleri tasarımı gerçekleştirmek için üretim teknolojisine yönelmeleri rakiplerinden daha önde olmalarını sağlıyor. Bu nedenle güçlü bir tedarik zincirine sahip olan Apple, her ürün için kendi özel parçasının üretimini yapıyor.

Google'ı Diğer Arama Motorlarından Farklı Yapan Şeyler

Larry Page, Sergey Brin tarafından kurulan Google, 120.9 milyar dolar değer ile dünyanın en değerli şirketleri arasında üçüncü sırada. Bilginin bir araya getirilerek evrensel olarak sunulmasına hizmet veren Google'ın başarısının ardındaki sır, insan odaklı olması, iş modeli ve çalışanlarına sunduğu ortam.

Haberin Devamı

Bilginin sınırsızca dolaşmasını savunan şirket iyi bir içerik analizi ile en doğru bilgiyi sunmayı önceliği haline getirirken tüm kazancını AdWords isimli bir program ile arama sonuçlarına reklam vererek ve şirketlere arama teknolojisi sunarak elde ediyor. Şirketin sahip olduğu bu iş modeli ile reklamlardan elde edilen gelir ile araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık veriliyor.

Google'ın başarı sırlarından birisi de çalışanlarına gün içerisinde iş ortamından uzaklaşmalarını ve farklı konular ile ilgilenmelerini sağlayan imkanlar veriyor olması. Google'ın sunduğu Gmail, Youtube, Google News, Google Translate gibi tüm yenilikler çalışanlarının bu süre zarfında üretmiş olduğu fikirler ile geliştirilerek hizmete sunulmuş.

BAKMADAN GEÇME!