Dünya Turizm Zirvesi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya Turizm Zirvesi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

21'inci yüzyıl dünya turizm politikalarının ele alınacağı Dünya Turizm Örgütü'nün (WTO- World Tourism Organization) 12'nci Genel Kurulu, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katılacağı törenle başlayacak. 132 ülkeden, 98'i bakan düzeyinde bin 500 delegenin katılacağı genel kurul için, WTO Genel Sekreteri Francesko Frangialli'nin de katıldığı komite toplantıları dün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

Türkiye'nin tanıtıma açısından da büyük önem taşıyan Dünya Turizm Örgütü kongresi için, çeşitli ülkelerin bakanları ve delegeleri İstanbul'a gelmeye başladı. Konuk bakan ve üst düzey delegelerin emrine verilmek üzere, 138 makam aracı tahsis edildi. Setur'un 80 çalışanı kayıt ve ulaşım-konaklama hizmetleri için görev yapıyor. Kongre için büyük salonu özel olarak düzenlenen Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kongrenin sona ereceği 24 Ekim akşamına kadar Kongre Sarayı önündeki yola sadece özel kartlı araçların girebileceği belirtildi. Kongre Sarayı'nda, genel kurula katılan ülkelerin turizm posterlerinin yeraldığı bir sergi açıldı. Komite toplantıları bugün de yapılacak, konuklar pazar günü İstanbul'u dolaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!