Dünya denizleri Cerrahoğlu'ndan sorulacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya denizleri Cerrahoğlundan sorulacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Armatör Eşref Cerrahoğlu, Baltık ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (BIMCO) Başkan Yardımcılığına seçildi. Dünya denizciliği ile ilgili uluslararası tüm kanun ve yönetmelikler BIMCO'nun onayından geçiyor.

Baltık ve Uluslararası Denizcilik Örgütü'nde (BIMCO) ilk kez bir Türk, armatör Eşref Cerrahoğlu Başkan Yardımcılığı'na seçildi. 95 yıl önce kurulan, 2 bin 700 üyeli BIMCO'nun Genel Kurulu dün Lizbon'da yapıldı. BIMCO'nun Başkanlığı'na ise Fransız Philippe Poiter d'Ange D'Orsay yürütecek.

Armatör Eşref Cerrahoğlu, BIMCO Başkan Yardımcısı olarak, Türkiye'nin tanıtılması, haklarının daha iyi savunulması ve devletlerarası ekonomi politikalarının yönlenderilmesi gibi önemli sorumlulukları üstlenecek.

Eşref Cerrahoğlu, geçtiğimiz günlerde Monte Carlo'da gerçekleştirilen ‘‘Uluslararası Denizcilik ve Finans Konferansı’’nda tek Türk konuşmacı olarak Türkiye'yi temsil etmişti.

Cerrahoğlu'nun daha önce de Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı BIMCO, dünyanın en büyük, özel ve siyasi amaç gütmeyen örgütü olarak tanınıyor. BIMCO'nın en önemli özelliği ise dünya denizciliği ile ilgili uluslararası anlamda çıkan tüm kanun ve yönetmeliklerde BIMCO'nun onayının alınma zorunluğunun olması.

BIMCO Başkanlığı ya da Başkan Yardımcılığı görevlerini bundan önceki dönemlerde İngiltere, Norveç, Fransa, İsveç, Almanya ve Yunanistan gibi ülkelerin armatörleri üstlenmişti.

CERRAHOĞLU'NUN ŞAPKALARI

51 yaşındaki Eşref Cerrahoğlu, 1988 yılından bu yana Cerrahgil Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı. Cerrahoğlu aynı zamanda Sri Lanka Fahri Konsolosu, TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Başkanı, Milletlerarası Ticaret ODası (ICC) Yönetim Kurulu Üyesi, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Ticare Suçlar Servisi Yönetim Kurulu Üyesi, BIMCO Başkan Yardımcısı, Uluslararası İngiliz Denizcilik Klas Kuruluşu (Lloyd's Register) Karadeniz Bölge Başkanı, Deniztemiz Derneği (Turmepa) Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak da görev yapıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!