Duayen sanayici Tanyeri hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Duayen sanayici Tanyeri hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 14:25

Türkiye demir çelik sektörünün duayenlerinden Rıza Kerim Tanyeri'nin (80) hayatını kaybettiği öğrenildi. Cenaze töreni yarın yapılacak olan Tanyeri, bir süreden beri, İzmir Bornova’da el konulan Cer Çelik firmasını kurtarmak için çaba gösteriyordu.

Haberin Devamı

60 yıla yakın bir süreden beri demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren Tanyeri’nin bugün saat 11.00 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi. Evinde rahatsızlanan Tanyeri için gelen doktorlar iki kez duran kalbini yeniden çalıştırmayı başardı; ancak üçüncü kez kalbi duran Tanyeri hayata döndürülemedi.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Tanyeri, yarın Bebek Camii’nde öğlen namazı sonrası toprağa verilecek. Tanyeri’nin Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Rıza Kerim Tanyeri, Türkiye’nin önde gelen demir-çelik sanayicilerinden biri olarak anılıyor. Uzun yıllar demir-çelik ticareti yapan Tanyeri Gebze Çayırova’da Türkiye’nin en büyük haddehanesi konumundaki Cer Metal’i kurarak üretime başladı.Tanyeri’nin ismi 1980’li yıllarda İzmit’in en çok vergi veren ikinci ismi (ilk sırada Tüpraş yer alır) olarak kayıtlara girrdi.

Haberin Devamı

YENİ YATIRIM SIKINTIYA SOKTU
Tanyeri Ailesi için zorlu süreç ise, TMSF ihalesi ile satın aldıkları İzmir Bornova’daki fabrika yatırımı oldu. Yenilenen fabrikaya 110 milyon dolarlık yenileme yatırımı yapan Tanyeri Ailesi mali sıkıntıya girdi.

EROL EVCİL ELE GEÇİRDİ

 

Aile, sıkıntıyı aşmak için arayışlara girerken, Nesim Malki cinayeti hükümlüsü Erol Evcil kendileri ile temasa geçti. Fabrikayı ele geçiren Evcil ile Tanyeri Ailesi arasında zorlu bir süreç yaşanırken, taraflar arasında çok sayıda dava açıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!