Draghi: Avrupa’da korkuları gidereceğiz

Güncelleme Tarihi:

Draghi: Avrupa’da korkuları gidereceğiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, yatırımcıların Euro Bölgesi genel akışına güvendiklerini ve yeniden yatırım yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Bugünkü ana mesajım Euro Bölgesi’nin ilerleme kaydettiğidir, yatırımlar bunu gösteriyor” dedi. Draghi, Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, ECB’nin Euro Bölgesi’ne ilişkin asılsız korkuları uzaklaştırdığını ve güveni artırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Tam yardım alan ülkelerde iş gücü maliyetinin iyileştiğini ancak daha  yapacak iş olduğunu aktaran Draghi, büyümenin halen istikrarsız olduğunu,  bankaların tek elden denetlenmesinin istikrara katkı yapabileceğini ifade etti.

Kredi akışı önemli kriter

Yetkileri dahilinde parasal politikanın bütün Euro Bölgesi’ne aktarımını  üstleneceklerine işaret eden Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Biz bu seçenek üzerinde karar kıldık. Bundesbank haklı. Bir çok  endişelerini ECB yönetimi de paylaşıyor. Parasal politika aktarımı piyasalarda  istikrarı yeniden sağlayacak, bütün korkuları giderecektir. Bu şekilde yatırımcı güveni sağlanarak, başka piyasalar da bundan fayda sağlayacaktır. Bu şekilde  borçlanma maliyeti ile ilgili endişeleri de giderecektir.

Haberin Devamı

Olumlu sinyaller geliyor

Biz kredi akışına  bakıyoruz. Kredi akışı en önemli kritik göstergemiz. Bunun olumlu etkileri  kanıtlandı. Bu ayın başlarında Euro Bölgesi bankalarında 27 milyar dolarlık yeni  borçla ilgili adımlar atıldı. Önlemlerimizin firmalar, şirketler ve hane  halklarına etkilerini ölçmek şu anda mümkün değil. Ama şu anda olumlu sinyaller  aldığımızı söyleyebilirim.”

Daha sürdürülebilir bir AB’nin daha güçlü bir Almanya ekonomisi  gerektirdiğini vurgulayan Draghi, güçlü bir Alman ekonomisinin de Euro Bölgesi’nin ekonomisini destekleyeceğinin altını çizdi.

Ortak borç krizi çözmez

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, Euro Bölgesi’nde bankacılık sektörünü ortak denetimi konusunda ilerleme sağlanması gerektiğini söyledi. Bankacılıkta sektörünün denetimi merkezileştirilmedikçe, Euro bölgesi kurtarma fonlarının bankaları doğrudan yeniden sermayelendirmelerinin söz konusu olmayacağını ifade eden Merkel, Euro Bölgesi ortak tahvil ihracına muhalefetini tekrarlayarak, “Borcun ortaklaştırılması krizi çözmez” diye konuştu. Merkel ayrıca, Almanya’da bütçeyi 2016’da denk hale getirme sözlerine bağlı olduklarını ve yüksek gelir grubu için özel vergi getirme planları olmadığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!