Dr. Robert Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dr. Robert Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 13:16

İnsan kaynakları yönetiminin Indiana Jones'u Dr. Robert Biswas-Diener Türkiye'ye geliyor.

Türkiye’nin insan kaynakları yönetiminde en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Personel Yönetimi Derneği(PERYÖN) dünyada insan kaynakları alanında “İndiana Jones” ünvanına sahip Klinik Psikolog Dr.c25. Avrupa İnsan Yönetimi Konferansı kapsamında İstanbul’a getiriyor. Psikolojinin Indiana Jones'u olarak tanınan Klinik Psikolog Dr.Robert Biswas-Diener “para, kariyer ve mutluluk” konusundaki farklı yorumlarını aktarırken, iş hayatında cesur olmanın önemine vurgu yapan kapsamlı bir konuşma da gerçekleştirecek. 29-30 Eylül 2011 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek 25. Avrupa İnsan Yönetimi Konferansı, Türkiye’den önemli konuşmacıları bir araya getirirken, dünyada da alanlarında ün yapmış önemli isimleri de Türkiye’de insan kaynakları yönetici ve uzmanlarıyla da buluşturacak.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde 29-30 Eylül'de gerçekleştirilecek konferansla ilgili vermek üzere PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Selen Kocabaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yiğit Oğuz Duman ve Genel Sekreter İdil Türkmenoğlu ile PERYÖN Genel Koordinatörü Özlem Helvacı'nın da katılımyla bir basın toplantısı yaptı.

“TÜRKİYE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR”

PERYÖN Başkanı Selen Kocabaş “Türkiye son yıllarda geliştirdiği çok başarılı insan kaynakları yönetimi uygulamaları ile artık dünyaya örnek bir ülke olarak gösteriliyor. Türkiye’de faaliyet gösteren uluslar arası şirketler burada geliştirdikleri ve başarılı bir şekilde uyguladıkları modelleri artık diğer ülkelerdeki merkezlerine de ihraç ediyorlar. Türkiye insan kaynakları yönetiminde artık dünyanın en önemli iki ülkesinden biri olarak gösteriliyor” dedi. Kocabaş, Avrupa’da krizin etkisinin yoğun olarak her alanda hissedildiği bir ortamda insan kaynakları yönetiminin daha önemli bir gündem maddesi haline geldiğine dikkat çekerek “PERYÖN’ün uluslar arası nitelikteki kongresi bu özel zamanlama açısından da önem taşıyor. Bir anlamda kriz ikliminde yeni arayışlar konusunda dünya çalışma hayatının nabzı Kongre boyunca İstanbul’da atacak” diye konuştu. Selen Kocabaş, Peryön’ün çalışma hayatıyla ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasında bir STK olarak öneminin giderek arttığına dikkat çekerek, bu konferansların da yeni fikirlerin ve dünyadaki farklı uygulamaların kıyaslamalı olarak tartışılması yönüyle önemli bir platform oluşturduğunu vurguladı. Kocabaş, Konferansa katılımın her yıl artış gösterdiğini, bu yılki konferansın uluslar arası niteliği nedeniyle daha yüksek bir katılımcı talebiyle karşı karşıya bulunduğunu, yüzde 20'si kamu sektöründen olmak üzere yaklaşık 2 bin 500'e yakın katılımcı beklediklerini bildirdi. Kocabaş, her yıl konferansa öğrenci katılımını da teşvik ettiklerini belirterek “Bu yıl farklı bir modeli seçerek Türkiye’de ERASMUS programı kapsamında öğrenim gören 50 yabancı öğrenciyi konferansa davet ettik” dedi.

70 ÜLKEDEN 450 BİNDEN FAZLA İK YÖNETİCİSİNİN TEMSİLCİLERİ GELİYOR

Bu arada Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde 29-30 Eylül'de gerçekleştirilecek konferansla eş zamanlı olarak Avrupa İnsan Yönetimi Derneği (EAPM) ve Dünya İnsan Yönetimi Dernekleri Federasyonu (WFPM) delege toplantıları da İstanbul'da yapılacak. Bu toplantılar kapsamında 70'ten fazla ülkeden insan yönetimi derneğinin 450 binden fazla üyesini temsil eden WFPMA'nın yedi kıtadan temsilcileri de Türkiye'de bir araya gelerek insan kaynağı yönetiminde yeni yaklaşımları tartışacak. Verilen bilgiye göre "Yakınsama: İnsan Yönetiminin Kolaylaştırıcı Rolü" ana temasıyla gerçekleştirilecek konferansa, İngiltere, Fransa, İtalya, Avusturya, Almanya, Hollanda, Yunanistan gibi 30 Avrupa ülkesinden sektör liderleri katılacak.

TÜRKİYE’DEN VE DÜNYADAN ÜNLÜ İSİMLER

Bu yılki uluslararası konferansın bir diğer önemli yönü de Türkiye’den ve dünyadan iş hayatında ve insan kaynakları alanında önemli bilgi ve uzmanlığa sahip konuşmacılar arasındaki rekabet olacak. Konferans 29 Eylül'de EAPM Başkanı Pieter Haen, PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Kocabaş ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner'in açılış konuşmalarıyla başlarken, Avrupa'nın en geniş insan kaynakları meslek örgütü CIPD'in Üst Yöneticisi (CEO) Jackie Orme Konferansın açılış günündeki konuk konuşmacısı olarak katılımcılara seslenecek. Konferansın ikinci gününde ise İş Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince İstanbul Finans Merkezi konusundaki gelişmeleri ve hedefleri aktaran kapsamlı bir konuşma yapacak. Aynı gün Uygulamalı Pozitif Psikoloji Merkezi (CAPP) Eğitim Direktörü Klinik Psikolog Dr. Robert Biswas-Diener "İş Yerinde Cesur Olmak" başlıklı oturumda "para, kariyer ve mutluluk" konusundaki görüşlerini katılımcılarla paylaşırken, iş hayatında ve kariyer yönetiminde cesaretin önemine vurgu yapacak.

“KONFERANSIN EN KEYİFLİ ANI”

Konferansın "Keyifli İşler: Seveceğiniz Çalışma Ortamı Nasıl Yaratılır?" başlıklı kapanış oturumunda "İşyerinde Eğlenmenin 301 Yolu" kitabıyla tanınan danışman yazar Leslie Yerkes konuşacak. İnsan yönetimi ve çalışma hayatına ait çok sayıda kitabı bulunan ve üniversitelerde konu hakkında ders veren Leslie Yerkes’in oturumunun konusu ise “Keyifli İşler: Seveceğimiz Çalışma Ortamı Nasıl Yaratılır” olarak belirlendi. Kitaplarıyla dünyada yeni bir akımı başlatan yazarlardan biri olarak bilinen Yerkes, pozitif, yüksek performanslı işyeri kültürü ve işyerinde eğlence konularında ileri gelen bir uzman olarak tanınıyor. Leslie Yerkes’in eğlencenin başarılı kültürleri nasıl desteklediğine ilişkin yaklaşımının, kurumların eğlenceyi çalışan ve müşteri sadakatini artırmak, bireyleri ve ekipleri motive etmek olarak kullanabilecekleri yönünde yeni bir akım olarak uygulandığı belirtildi.

KÜRESEL GÖÇEBE İŞ GÜCÜNÜN ÖNEMİ

25. Avrupa İnsan Yönetimi Konferansı’nın ilk günü “Birleşmeler ve Satın Almalarla Sektörlerde Yakınsama” oturumunda, Egon Zehnder International Yönetici Ortağı Murat Yeşildere ve KLM Global İK Başkan Yardımcısı Lucas Van Wees ve TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi sektörlerinde büyük ses getiren Air France-KLM ile TEB- FORTIS birleşmeleri örnekleri üzerinden, birleşme ve satın almalarda insan ve kültür boyutunu tartışacak. Mercer Yönetici Ortağı Jim Matthewman, 29 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek “Küresel Göçebe İş Gücü” oturumunda, yeni bir profesyonel grubun ortaya çıkış hikayesini ve Küresel Göçebe iş gücünü ele alacak.

İSTİHDAM KONUSU KONFERANSIN EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ OLACAK

Toplantı programı hakkında bilgi veren PERYÖN Başkanı Kocabaş, her yıl konferansın içerik planını yaparken belirli konulara ağırlık verdiklerini, bunların başında da istihdam, yeşil ofisler, kadının çalışma hayatı içindeki yeri gibi konuların geldiğini söyledi. Kocabaş’ın verdiği bilgiye göre istihdam konusu, bu yılki konferansın en önemli gündem maddelerinden birini oluşturacak. Dünya ekonomilerinde yaşanan sarsıntılarla dünyada oluşan istihdam sorunu Avrupa ve Dünya İnsan Yönetimi Federasyonu başkanları düzeyinde "İstihdamı Dünya Konuşuyor" konulu oturumda masaya yatırılacak, çözüm önerileri tartışılacak. Konferans kapsamında ayrıca "Birleşmeler ve Satın Almalarla Sektörde Yakınsama", Küresel Göçebe İş Gücü", "Türkiye'nin Yeni Anayasasında Çalışma Hayatı Nasıl Düzenlenmeli?" başlıklı oturumlar da gerçekleştirilecek.

PERYÖN İnsan Yönetim Ödülleri de konferansla eş zamanlı olarak 29 Eylül'de yapılacak ödül töreni ile sahiplerini bulacak. Ödüller için bu yıl 29 firmanın 40 kategoride yarışacağı bildirildi.

PERYÖN 2.5 MİLYON ÇALIŞANI TEMSİL EDİYOR

Verilen bilgiye göre Türkiye'de İnsan Yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olan PERYÖN (Türkiye Personel Yönetimi Derneği) 3 bine yaklaşan üye sayısı ile özel sektörde istihdam edilen yaklaşık 2,5 milyon çalışan ve bin 147 kuruma ulaşarak İnsan Yönetimi alanındaki profesyonellerin gereksinimlerine 40 yıldır hizmet sunuyor. İstanbul Merkezi’ne bağlı 5 bölgede şubesi bulunan PERYÖN, istihdama katkı sağlayan, mesleki gelişimi destekleyen platformların oluşturulmasına öncülük ediyor. İş dünyası, kamu, üniversite üçgeninde bağlayıcı, güçlendirici çalışmalar gerçekleştiren PERYÖN, uygulamaları ile mesleki eğitimin yaygınlaşmasına ve istihdamın arttırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. İnsan kaynağı profesyonellerinin yanı sıra, her sektördeki yöneticiler, her kademede çalışanlar, akademisyenler, kamu çalışanları ve üniversite öğrencileri n de PERYÖN’e üye olabilecekleri bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!