Dolarda yüksek ateÅŸ sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Dolarda yüksek ateş sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 09:43

Dolar kurunda dün yüksek gelen cari açığın tedirginliği devam ediyor. Kur sabah saatlerinde 1.5900 TL sınırına dayandı.

Haberin Devamı

Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından birisi olarak gösterilen cari açık mart ayında beklentileri aşarak 9.76 milyar dolar oldu. Böylece cari açık yılın ilk çeyreğinde 22 milyar 118 milyon dolara yükseldi.

Bu beklenmedik artışla dün  1.58 liranın üzerine çıkan dolardaki tedirginlik bugün de sürüyor. Özellikle yabancı kaynaklı alımların etkisini hissettirdiği dolar kuru güne dünkü seviyelerinden başladı. Henüz kar satışının görülmediği dolar 1.58 TL üzerindeki seyrine devam ediyor.

Dolardaki hareketi cari açığa ve yabancı alımlarına baÄŸlayan uzmanlar, euro/dolar paritesinin de yakından izlenmesini öneriyor. Â

Dolar kuru mayıs başından bu yana yüzde 4.3 değer kazandı.

1.62'Yİ GEÇEMEZ

Anadolubank Hazine Bölüm Başkanı Tolga Şenefe, dolar kurunun 1.60'ları zorlayabileceğini ancak 1.62 TL seviyesinin kırılmasının zor olduğunu belirtti. Şenefe, eurodaki hareketin ise euro/dolar paritesine bağlı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

HSBC Yatırım'ın raporunda da son günlerde gerçekleşen hızlı hareketilerin ardından dönem dönem tepki hareketlerinin gelebileceği belirtilerek, "Yine de ana eğilim olumsuz olmaya devam ediyor. Dolar kurunda geri çekilmeler olsa da 1.60 seviyesi hedef sahasına girmiş durumda. TL’deki değer kaybı faiz ve hisse senedi piyasalarını da olumsuz etkiliyor. Bu kapsamda hisse senedi piyasasındaki kayıpların ivme kaybederek devam edeceğini ve faizlerde 10-20 baz puan civarında bir artış olabileceğini düşünüyoruz. Ancak, seçime kısa bir süre kala Türk piyasalarının çok da olumsuz olmayacağı kanaatindeyiz" denildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!