Dolar ve altında yeni rekor

Güncelleme Tarihi:

Dolar ve altında yeni rekor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2023 07:00

Borsa İstanbul’da dalgalı seyir devam ederken, haftanın son işlem gününde döviz kuru ve altın fiyatlarında dikkat çeken hareketlilikler yaşandı.

Haberin Devamı

Dolar/TL dün 29.18 ile tarihi zirvesinde güne başladı. Euro/TL kuru da dün 32.38 TL ile yeni zirvesine ulaştı. Dün ayrıca, altın fiyatları da ABD Merkez Bankası’nın (Fed) beklenenden daha hızlı bir şekilde faiz indireceğine ilişkin öngörülerle birlikte yükseldi. Fed’in faiz indirimini hızlandıracağı beklentilerinin artması dolar endeksini düşürürken altını desteklemiş oldu. Böylece dün 2 bin 55 dolara kadar çıkan ons altın son üç haftanın rekor seviyesine ulaştı. Yurt içinde gram altın ise, ons altın ve dolar/TL’deki yükselişin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmandı ve1.938 TL’ye yükseldi.

FED BEKLENTİSİ FİYATLANDI

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, “Küresel piyasalarda, Fed’den gelen enflasyon vurgusu ve faiz indirimine ilişkin temkinli açıklamaların piyasalar tarafından bir miktar fazla fiyatlanmış olduğunu görmekteyiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!