Dolar kuru son gelişmelerle ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Dolar kuru son gelişmelerle ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 09:04

Dolar ne kadar sorusu her geçen dakika etkisini arttırmaya devam ediyor. Yatırım ya da halihazırda bulunan dolar borçları dolayısıyla piyasaların son durumunu sürekli olarak sorgulayan vatandaşlar, dolar ne kadar oldu sorusuna anlık cevaplar arıyor. Peki, günün ortasına doğru dolar fiyatları ne kadar oldu? İşte, merakla araştırılan konunun detayları

Haberin Devamı

Dolar ne kadar oldu sorusu, dün hızlı artışını sürdüren kurun, bu günün ilk saatlerinde ne durumda olduğunu merak eden vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Merkez Bankası'nın müdahalesinden sonra düşüş gösteren, ardından çarşamba gününe yeniden yükselişle başlayan dolar fiyatları, piyasaları takip edenlerin merak ettiği konu oldu. Peki, şu an Dolar ne kadar oldu? İşte, detaylı bilgiler

DOLAR FİYATLARI NE DURUMDA?

Dolar/TL, bankalararası piyasanın açılışında dünkü yükseliş eğilimini sürdürerek 3,9830 ile rekor tazeledi.

Küresel piyasalarda artan risk iştahı ile pozitif seyir sürerken, dolar, avro ve sterlin dün Türk lirası karşısında tüm zamanların zirvesini gördü. Dün dolar/TL, 3,9781, avro/TL 4,6759 ve sterlin/TL 5,2752 ile tarihinde gördüğü en yüksek seviyesine çıkmıştı. 

Bugün dolar/TL, bankalararası piyasanın açılışında 3,9830 ile rekor tazelemesinin ardından saat 11.10 itibarıyla 3,9589'dan işlem görüyor. Avro/TL 4,4772 ve sterlin/TL de 5,2792 ile tarihi zirvelerini görmesinin ardından aynı dakikalarda sırasıyla yüzde 0,39 artışla 4,6660 ve yüzde 0,5 yükselişle 5,2660'tan alıcı buluyor. 

Analistler, yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışında ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, Michigan tüketici güven endeksi verileri, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in konuşması ve Fed toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirtti. 
Bugün Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleşecek Türkiye, Rusya ve İran zirvesinden gelecek haberlerin jeopolitik risk algısı üzerinde etkili olabileceğine dikkati çeken analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,90'ın destek, 4,00 seviyesinin de psikolojik direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi. 

Haberin Devamı

MERKEZ'DEN MÜDAHALE GELDİ

Merkez Bankası, Kasım ayı içerisindeki dördüncü hamlesini yaparak bankaların gecelik borç alma limitini sıfıra düşürdü.TCMB'nin kararının ardından tüm fonlama yarından itibaren Geç Likidite Penceresinden (GLP) yapılacak. Böylece ağırlıklı ortalama fon maliyeti 25 baz puan artacak. Yani ağırlıklı ortalama faiz yüzde 12 seviyesinden 12.25'e yükselecek.

Haberin Devamı

Merkez Bankası bankalara günlük yaklaşık 120 milyar TL fonlama yapıyor. Daha önce bunun 10 milyarlık kısmını sabah Interbank'tan sağlayan TCMB, yeni adımla bu oranı sıfırlayarak, tüm fonlamayı GLP'ye kaydırmış oldu.

Merkez'in müdahalesinin ardından dolar düşüşe geçerken 3.95 TL'nin altını gördü. Euro da aynı şekilde zirveden geriledi ve 4.63-4.64 TL bandına indi

YÜZDE 17'LİK KAYIP

TL dolar karşısında son bir yıllık süreçte yaklaşık yüzde 17 değer kaybederken, kur geçişkenliği enflasyondaki yükselişin ana unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. TL'deki değer kaybı son bir aylık dönemde ise yüzde 6'ya yaklaştı.

BAKMADAN GEÇME!