Dolar güne nasıl başladı?

Güncelleme Tarihi:

Dolar güne nasıl başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 09:47

Türkiye'nin ABD'ye YPG konusundaki ilk tepkilerinin ardından gerileyen dolar fiyatları, 3,58 seviyesinde hareket ediyor. Dolar fiyatları, küresel piyasaları takip ediliyor.

Haberin Devamı

ABD'nin YPG'ye silah yardımına onay vermesine yönelik dün yaşanan ilk satış baskısı Türkiye'nin tepkilerinin ardından sakinlerken, dolar/TL'de bugün küresel piyasalar izleniyor.Dün 3.6280'e yükselen dolar/TL bu gelişmelerle günün kalanında aşağı yönlü bir seyir izledi ve günü 3.5850 civarında tamamladı.

Dolar kuru güne 3.58 seviyesinden başlarken, saat 09.38 itibarıyla 3.5805 seviyesinden işlem gördü.Euro/TL ise aynı saatte 3.8946 seviyesinde işlem görürken, euro/dolar paritesi 1,0879 seviyesinden işlem görüyor.

Bankacılar küresel risk iştahının da desteğiyle dolar/TL'de dün görülen 3.62'li seviyelerin yerini yeniden 3.58-3.59'lu seviyelere bıraktığını belirtirken, bugün iç piyasada açıklanacak ödemeler dengesi verilerinin, dış piyasalarda ise İngiltere faiz kararı ve ABD üretici enflasyonu verilerinin takip edileceğini belirttiler.

Haberin Devamı

ERDOĞAN - TRUMP GÖRÜŞMESİNİN ÖNEMİ ARTTI

Bankacılar Türkiye'nin ABD'ye sert olarak nitelendirilebilecek ve ilişkilere kalıcı hasar verebilecek bir tepki göstermediğini bunun da piyasalardaki satış baskısının azalmasında etkili olduğunu, önümüzdeki hafta Erdoğan-Trump görüşmesinin öneminin arttığını belirttiler.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin kesin dille karşı çıkmasına rağmen Suriye'nin Rakka kentinin İslam Devleti militanlarından geri alınması için Suriyeli Kürt silahlı grup YPG'ye silah yardımı yapılmasına izin verdi.

Dün kararın açıklanmasının ardından siyasetçilerden konuya ilişkin birçok itiraz gelirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta yapılacak ABD ziyaretinde bu konunun gündeme geleceğine dikkat çekildi.

Başbakan Binali Yıldırım bir terör örgütü kullanılarak başka bir terör örgütünün yok edilemeyeceğini belirterek, "PKK'ya doğrudan ve dolaylı yardım girişimlerini kabul etmemiz söz konusu değildir" dedi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise YPG'nin eline geçen her silahın Türkiye'ye yönelik bir tehdit olacağını belirterek, "Tüm bu konuları Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında Erdoğan ve Trump bizzat yüz yüze görüşecek" dedi.

Haberin Devamı

TAHVİL BONO PİYASASI

Yurtiçi tahvil-bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge olan 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.62 seviyesindeydi. Öte yandan iki yıllık gösterge olan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.41 seviyesindeydi.

Dolar güne nasıl başladı

EKONOMİDE SON 24 SAAT

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!