Dolar fiyatları 3.72 seviyesinde

Güncelleme Tarihi:

Dolar fiyatları 3.72 seviyesinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 11:08

Dolar fiyatları bu sabah güne 3.70 seviyesinden başlarken, ilerleyen saatlerde 3.72 seviyesinin üzerini gördü. Kur, global piyasaları izliyor.

Haberin Devamı

Merkez Bankası'nın 2 puana ulaşan sıkılaştırma adımları ardından yönünü aşağı çeviren dolar/TL'de dış piyasalara paralel hareket gözlenirken, veri gündeminin sakin olduğu bu hafta global piyasalardaki hareketler yakından izleniyor.

Dün saat 17.01'de 3.6869/3.6889 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat güne 3.7034 seviyesinden başladı. Kur saat 10.08 itibari ile 3.7140 seviyesinden işlem gördü. Euro fiyatları ise güne 3.9529 seviyesinden başlarken şu sıralarda 3.9676 seviyesinden işlem görüyor.

DOLARDA İYİMSER SEYİR SÜREBİLİR

TCMB adımları, dolarda küresel zayıf seyir ve piyasayı etkileyecek haber akışının yavaşlamasının desteğiyle dün yaklaşık bir ayın en düşüğü olan 3.66 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL bu sabah 3.70 civarında hareket ediyor.

Haberin Devamı

TCMB'nin likidite adımları devam ederken, piyasaları etkileyecek olumsuz bir gelişme olmadıkça dolar/TL'de nispeten iyimser seyrin sürmesini bekliyor.

Bankacılar Avrupa'daki siyasi riskler ile ABD Başkanı Donald Trump'ın söylem ve attığı adımların piyasalarda tedirginlik yarattığını belirtiyor.

PİYASALARIN GÜNDEMİ

Hazine, bugün Şubat ayı borçlanma programı çerçevesinde 18 Nisan 2018 itfalı 14 ay vadeli kuponsuz tahvili ilk kez ihraç edecek. Öte yandan saat 17.30'da ocak ayı Hazine nakit dengesi açıklanacak.

Yurtdışında ise saat 10.00'da Almanya sanayi üretimi ve saat 16.30'da ABD dış ticaret dengesi açıklanacak.

FED FAİZ ARTIRACAK MI?

ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinde ücret artışlarının beklentilerin altında kaldığının görülmesi üzerine piyasada Fed'in Mart'ta faizleri artırmayacağına yönelik beklentilerin oluşmasıyla dolar küresel olarak değer kaybetmişti.

Öte yandan Fed'in bu yılki faiz kararlarında oy hakkına sahip üyelerinden Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, istihdam ve ücret artışlarının devam etmesi durumunda ABD'de faizleri Mart ayında artırmaya açık olduğunu söyledi.

Yatırımcılar arasında ekonomik ve siyasi endişelerin devam etmesi nedeniyle Asya hisse senetleri ve euroya olan talep bugün düşerken, yatırımcılar güvenli liman olan yene yöneldiler. Ayrıca Çin'in döviz rezervinin üst üste yedinci ay düştüğüne dair beklentiler de piyasalardaki tedirginliği artırdı.

Haberin Devamı

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimleri kampanyasını başlatan aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen, seçim vaatleri olarak küreselleşmeyle mücadele edeceğini ve Fransa'yı euro bölgesinin dışına çıkaracağını açıkladı.

TCMB'NİN LİKİDİTE ADIMLARI BELİRLEYİCİ

TCMB'nin uyguladığı, kimi zaman eleştirilen ancak TL'deki değer kaybı ve negatif ayrışma trendini tersine çeviren likidite politikalarının bileşiminde ortaya çıkan son faizi gösteren ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti dün yüzde 10.37 seviyesinde oluştu.

Analistler TCMB'nin söylemleri itibariyle yaklaşık beş yılın zirvesindeki fonlama maliyetinde kısa vadede yüzde 10.30 civarındaki seyrin sürmesini ve kısa vadede günlük olarak anlamlı bir değişim beklenmemesi gerektiğini belirtiyorlar.

Haberin Devamı

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil-bono piyasasında 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.84, valörde son işlemde yüzde 10.87 oldu.

Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı iki yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.20, valörde son işlemde yüzde 11.24 oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!