Dolar düştü piyasalar karıştı

Güncelleme Tarihi:

Dolar düştü piyasalar karıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2009 15:34

Uluslararası piyasalarda dolarda yaşanan keskin düşüş altın ve petrol fiyatlarını yükseltiyor. Borsalarda da emtia fiyatlarından kaynaklanan yükselişler yaşanıyor.

Haberin Devamı

Yatırımcıların global krizde en kötünün geride kaldığına ilişkin öngörüleri piyasanın şeklini değiştirdi. Risk iştahında yaşanan artış ile birlikte yatırımcılar dolar bozdurup emtialara yönelince piyasalarda sert hareketler yaşanıyor.

Euro karşısında son 5 ayın dibine inen dolar 1.4117'ye kadar geriledi. Dolar içeride de TL karşısında yüzde 1.4 kayıpla 1.5355 TL'yi gördü.

Dolardan çıkan para emtia piyasalarında ve borsalarda kendini gösteriyor. Altının ons fiyatı spot piyasada Şubat ayından bu yana ilk kez 970 doların üzerine çıktı ve 1000 dolar kritik sınırını zorlamaya başladı.

PETROL 66 DOLARI GEÇTİ

Petrol fiyatları düşük ABD stoklarının da etkisiyle yükselmeye devam ediyor. ABD ham petrolü bugün 66 doların üzerine kadar çıktı ve son 7 ayın en yüksek düzeyine tırmandı. Brent tipi petrol de 65 dolara çıktı.

Haberin Devamı

Dolardaki düşüş ve emtilaradaki artış borsalara yarıyor. Tüm dünya borsalarında yükseliş yönünde hareketler izlenirken İMKB de önce bundan payına düşeni aldı, ancak sonrasında gelen satışlarla günü çok az bir kayıpla tamamladı. Borsa gün sonunda yüzde 0.05 düşüşle 35 bin 3 puan oldu.

Avrupa borsalarında da ortalama yüzde 1'lik yükselişler izleniyor.

BORSADA 35 BİN 700 KRİTİK

Acar Menkul Değerler Araştırma Müdürü Zeynel Abidin Balcı, piyasalardaki iyimserliğin devam ettiğini ve borsada gelen satışların karşılandığını belirtti. Kısa vadede 35 bin 700 ve 36 bin seviyelerinin direnç olduğpunun altını çizen Balcı, "Yeni çıkış hareketi olacaksa bu dirençlerin geçilmesi gerekiyor" dedi.

Direnç bölgelerinden satışların geleceğini düşündüğünü ifade eden Balcı, "Bugünkü yükselişe rağmen işlem hacminde zayıflama var. Bugün büyük ihtimalle daha önceki hacimleri yakalayamayacağız. Bu durum da çıkış hareketine katılımın azaldığını gösetriyor." dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!