Dolar kaç para oldu? Dolar ne kadar oldu? Dolar 2016’ya nasıl başladı? 08 Ocak 2016 Cuma

Güncelleme Tarihi:

Dolar kaç para oldu Dolar ne kadar oldu Dolar 2016’ya nasıl başladı 08 Ocak 2016 Cuma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 10:06

Dolar haftaya nasıl başladı? Yeni yılın ilk haftasında doların gidişatı nasıl seyrediyor? Suudi Arabistan-İran gerginliğinin dolara etkisi ne oldu? Ayrıntılar haberimizde....

Haberin Devamı

Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerginlik ve küresel piyasalardaki negatif seyrin etkisiyle dolar/TL yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 2,96'yı gördü. Dolar 2,9626'ya kadar yükseldi. Küresel piyasalarda gözler Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerilim ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin durdurulması olayına çevrildi.

Peki dolar bugün ne kadar oldu? Dolar kaç para oldu? Dolar ne kadar yükseldi?

Bugün Doların alış fiyatı 3,0155TL olurken, satış fiyatı 3,0160TL oldu.

Dolar kaç para oldu Dolar ne kadar oldu Dolar 2016’ya nasıl başladı 08 Ocak 2016 Cuma

Pazartesi günü Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr yaptığı açıklamada, İran ile diplomatik ilişkilerini durdurduklarını, İranlı görevlilerin ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanındığını ilan etmişti.

Haberin Devamı

Yeni yılın ilk işlem gününe Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerginlikle 2,93 seviyesinden başlayan dolar/TL, Çin' de açıklanan imalat sanayi (PMI) verisinin beklentilerin altında kalması ve yurt içinde yıllık enflasyonun beklentilerin üzerine çıkmasıyla yükselişe geçti.

Analistler, piyasaların Suudi Arabistan-İran gerginliği ve Çin'de açıklanan PMI verisinin beklentileri karşılayamaması ile yeni yılın ilk işlem gününe negatif başladığını belirtiyor.

Piyasalardaki negatif havanın etkisiyle risk iştahının azaldığını ve buna bağlı olarak doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında yaklaşık yüzde 1 değer kazandığını ifade eden analistler, yurt içinde aralık ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin TL üzerindeki baskıyı artırdığını kaydediyor.

Dolar 2016’da nasıl seyredecek?

Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan, 2016 senesi içinde TL varlıkları için en iyi senaryonun Türkiye ile Rusya arasında devam eden gerginliğin çözüme kavuşması veya bu yönde adımlar atılması olacağını belirtti.

Doların 2015'te oldukça hareketli günler geçirğini belirten Tufan; seçimler, istikrar endişeleri, FED faiz artırımı beklentileri ve Çin gibi pek çok parametrenin kuru etkilediğini ancak seçim öncesinde öne sürülen felaket senaryolarının hayata geçmediğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!