Dolar 4.47 TL seviyesine geriledi

Güncelleme Tarihi:

Dolar 4.47 TL seviyesine geriledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 11:45

Güne 4.49 TL'den başlayan dolar kuru, dalgalı bir seyir izlerken 4.47 TL'ye kadar geriledi. Dolar kuru şu dakikalarda 4.48 TL seviyesinde hareket ederken, Euro kuru 5.33 TL'de bulunuyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklentilerin üzerinde bir faiz artırımı yaparak, 24 Haziran seçimleri öncesi piyasalarda son dönemde bozulan güven algısını ve kredibilitesini önemli ölçüde artırırken; dolar güne 4.49 TL'den başladı. Dolar kuru gün içerisinde en düşük 4.4709 TL'yi görürken; en yüksek 4.5420 TL'yi çıktı. Dolar saat 15.27 itibarıyla itibarıyla 4.4899 TL'de hareket ederken; Euro kuru ise 5.3306 TL seviyelerinde...

Bankacılar, TL'deki iyimser trendin bugün de sürebileceğini, küresel gelişmelerin de yakından izleneceğini belirtiyorlar.

Merkez Bankası'nın kararı sonrası, TL dün dolar karşısında yüzde 2'ye yakın değer kazanmıştı.

Bir bankanın döviz masası müdürü, "TCMB son dönemde attığı adımlarla para politikasına ilişkin soru işaretlerini ortadan kaldırmış oldu. Bunun etkisini piyasalarda da gördük. Özellikle 10 yıllık tahvil getirilerinin faiz kararıyla 30 baz puan düşmesi uzun vadede adımın değerini ortaya koyuyor. Para politikası açısından güven tesis edildi" dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

"Bunun ötesinde kredi derecelendirme kuruluşlarının kararı bu iyimserliği azaltıyor. Dün gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik de oldukça kuvvetli değer kayıpları gördük. Yunanistan ile yaşanan süreci de piyasalar AB ile ilişkiler kapsamında takip edecek. Ancak görünen o ki, TCMB kararının ardından piyasalardaki en önemli belirleyici seçim gündemi olacak"

KÜRESEL PİYASALAR
Küresel piyasalarda dolar ABD hazine tahvil getirilerinin sert şekilde düşmesiyle başlıca para birimleri karşısında üç haftanın dip seviyesine yakın seyrederken; Euro, ECB'nin ekonomiye verilen destek programını sona erdirebileceği beklentileriyle toparlanmasını sürdürüyor.
Dolar endeksi dün yüzde 0.3 geriledikten sonra bugün hafif değişim göstererek 93.54 seviyesinde bulunuyor. Endeks bu hafta yüzde 0.75 geriledi ve dün 17 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesi olan 93.21'ü gördü.

Euronun İtalya'daki siyasi endişeler ve ECB'nin 14 Haziran'daki politika toplantısında devasa tahvil alım programını sona erdirmeye başlayabileceğine dair sinyal verebileceği yönündeki spekülasyonlar nedeniyle 10 ayın dip seviyesinden toparlanmasıyla dolar bu hafta baskı altında kaldı.
Euro bu hafta yüzde 1'den fazla yükselirken, Şubat ortasından bu yana en büyük haftalık kazanımını kaydetmeye hazırlanıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!