Dolar 1.80'e geriledi

Güncelleme Tarihi:

Dolar 1.80e geriledi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 09:42

Dolar, hem Merkez Bankası'nın lirayı destekleyecek adımlar atması hem de Avrupa'da borç krizinin çözüleceği yönünde beklentilerin artmasıyla 1.80'lere kadar gelerek son 1 ayın en düşük seviyesini gördü.

Haberin Devamı

 

Dolar, TL karşısında 1.8040 seviyesinden iÅŸlem görürken, euro ise 2.51'in hemen üzerinde bulunuyor.              Â

    Â

Piyasa uzmanları, dolar/TL'nin 1.81'in altında haftalık kapanış gerçekleÅŸtirmesi durumunda, TL'nin daha da güçlenebileceÄŸini belirtiyor. Â

 

Bu arada yarım dolar ve yarım eurodan oluşan döviz sepeti de 2.15'lere kadar geri çekilmiş durumda.     

 

Uzmanlar, TL'deki deÄŸerlenmede özellikle Merkez Bankası'nın attığı adımlarla, yarın açıklayacağını duyurduÄŸu 5 maddelik eylem planının etkili olduÄŸuna dikkat çekiyor.  Â

 

Haberin Devamı

Merkez geçen hafta TL'deki değer kaybını önlemek için planlı döviz satım ihalelerinin yanı sıra 5.5 yıl sonra ilk defa doğrudan satış ihalesi açmıştı. Banka dün de, yarınki yapılacak toplantıda Türk lirasının değerini önemli ölçüde güçlendirecek fiyat istikrarı, faiz politikası, döviz rezerv politikası, zorunlu karşılık politikası ve finansal istikrardan oluşan beş maddeli bir eylem planı hakkında da bilgi sunacağını açıklamıştı.

 

TL'deki yükselişin diğer nedeni ise euro/dolar paritesinden kaynaklanıyor.

 

Avrupa'da yarın toplanacak AB liderlerinin, euro krizini çözümüne yönelik önemli somut adımlar atacağı beklentisi euronun, dolar karşısında güçlenmesini gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine talebi artırıyor.

 

Euro/dolar parite düne göre hafif primli şekilde 1.3920'li seviyelerden işlem görüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!