Dolandırıcılık davası karar aşamasına geldi

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılık davası karar aşamasına geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 15:18

BURSA’da, ’Kira öder gibi ev sahibi olacaksınız’ vaadi ile senet imzalattıkları 217 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla haklarında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Uludağ İnşaat’ın yöneticilerinin yargılanmasına devam edildi. Cumhuriyet Savcısı, karar aşamasına gelen yargılamada 6 sanığın dolandırıcılık suçundan 217 kez cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Bursa’da, konut yapma vaadi ile 217 kişiye senet imzalatıp daha sonra bu kişileri dolandırdığı öne sürülen Uludağ İnşaat’ın yöneticileri Ahmet Toğrul, Rukiye Toğrul, Mehmet Kahraman, Ahmet Kahraman, Ali Şehan, Serdar Öztürk’ünde bulunduğu 10 kişi hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu kişiler hakkında ’Dolandırıcılık’ suçundan Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3-7 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanıklar yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Dolandırıcılık davası karar aşamasına geldi

Bugün yapılan duruşmada Cumhuriyet Savcısı davada esasa ilişkin görüşünü açıklarken, firmanın müşteki alıcılar ile imzalanan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde yer alan, ’İmece usulü’ olarak belirledikleri yöntemle daha eylemin başlangıcından itibaren sanıkların dolandırıcılık kastıyla hareket ettiklerini savundu.

Haberin Devamı

Savcı. suç vasıfları da dikkate alındığında, Ahmet Toğrul, Rukiye Toğrul, Mehmet Kahraman, Ahmet Kahraman, Ali Şehan, Serdar Öztürk’ün 217 kez dolandırıcılık suçundan cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı tutuksuz dört sanık hakkında da beraat kararı verilmesi gerektiğini söyledi. Karar aşamasına gelen dava önümüzdeki aya ertelendi.

Duruşma sonrası Aliye önünde toplanan Uludağ İnşaat mağdurları, adına konuşan Nihal Bulur, kendilerinin orta gelirli aileler olduğunu belirterek, "Bu aşamada, verdiğimiz paralarımızı tekrar geri alacağımıza inanmıyoruz. Çok zor günler geçirdik. En azından sanıkların cezalandırılmalarını bekliyoruz. Türk adaletine ve hakimine güvenimiz sonsuz" dedi.

SEDA SAYAN’DAN YALANLAMA

Bu arada Uludağ İnşaat'ın reklamlarında oynadığı iddia edilen Seda Sayan'dan konu hakkında açıklama geldi.

Seda Sayan, inşaat firması reklamlarında oynadığı iddiaları ile ilgili açıklamayı Avukatı Melih Erkul aracılığı ile yaptı. Açıklama şöyle:

"Müvekkil Seda Sayan yıllardır ülkemizin en güvenilir sanatçısı seçilmekte milyonlarca insanın güvenini kazanmış, bu güvene layık olmak içinde prensiplerinden, inançlarından ve doğru bildiklerinden ayrılmayarak var gücüyle çalışmıştır.

Son günlerde hakkında çıkan Bursa'da dolandırıcılıktan yargılanan ULUDAĞ İNŞAAT isimli firmanın reklamlarda oynadığı iddiası tamamen yalan ve iftiradır. Müvekkili hayatı boyunca hiç bir inşaat şirketinde reklamlarında oynamamış, ULUDAĞ İNŞAAT isimli firma ile herhangi bir irtibatı olmamıştır. Çıkan bu asılsız hiçbir dayanağı olmayan haberle ismi, onur ve şahsiyeti lekelenmek istenen müvekkil derin bir üzüntü içindedir. Müvekkilin adının dolandırıcılık yapan bir şirkette anılması hiç kimse tarafından kabul edilemez nitelikte olup, kişinin manevi varlığına ağır hakaret içermektedir. Bundan dolayı haberi yapan, yaptıranlar, hakkında gerekli hukuki işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz. "


BAKMADAN GEÇME!