Döktaş hisselerinin devri tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Döktaş hisselerinin devri tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 11:08

Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi AŞ hisselerinin Componenta Corporation'a devri dün tamamlandı. Hisse devir bedeli olarak satıcılara yaklaşık 111 milyon ABD Doları ödendi.

Haberin Devamı

Döktaş ile ilgili olarak Componenta Corporation'dan İMKB'ye gönderilen açıklamada, Finlandiya asıllı Componenta Corporation (Componenta) ile Koç Holding AŞ, Vehbi Koç Vakfı, Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı, Semahat S. Arsel, Rahmi M. Koç, Suna Kıraç, Mustafa V. Koç, M. Ömer Koç, Y. Ali Koç (satıcılar) arasında satıcıların Döktaş'ta sahip olduğu şirket sermayesinin yüzde 54,9633'ünü temsil eden hisselerin satışı amacıyla 18 Ekim 2006 tarihinde bir hisse devir sözleşmesi imzalandığı anımsatıldı.

Söz konusu hisse alımına ilişkin Rekabet Kurumu izinleri de alınmak suretiyle tüm ön şartların gerçekleştiği belirtilen açıklamada, bu doğrultuda Componenta'nın, Döktaş hisselerini alımı işleminin dün tamamlandığı, hisse devir bedeli olarak satıcılara yaklaşık 111 milyon ABD Doları ödendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, Componenta Corporation'ın SPK tebliği doğrultusunda Döktaş'ın azınlık hissedarlarına yönelik çağrıda bulunacağı da ifade edildi.

Aynı konuya ilişkin olarak Koç Holding ve Döktaş'tan da İMKB'ye açıklamalar gönderildi.

Koç Holding açıklamasında, toplam hisse devir bedeli olan 111 milyon 25 bin 866 doların 109 milyon 926 bin 600 dolarlık kısmının peşin olarak ödendiği, 1 milyon 99 bin 266 dolarlık bakiye kısmın ise en geç 31 Ocak 2007 tarihine kadar tahsil edileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!