Doğum yapıp evde ’anneyiz.biz’i kurdu, Hürriyet çatısına girdi

Güncelleme Tarihi:

Doğum yapıp evde ’anneyiz.biz’i kurdu, Hürriyet çatısına girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2007 00:00

Yeni yıla annelere özel bir yılbaşı hediyesiyle giren Hürriyet Gazetesi ’anneyiz.biz’ adlı internet sitesini çatısı altına aldı. Hürriyet, 2009 yılında anneyiz.biz portalının cirosunu 4 katına, üye sayısını ise 56 binden 350 bine çıkarmayı hedefliyor.

HÜRRİYET Gazetesi, 2007 yılına annelere özel bir yılbaşı hediyesiyle girdi. Pınar Yücel’in 4.5 yıl önce doğum yaptığında evde kurduğu "anneyiz.biz" adlı internet sitesini ve dergiyi çatısı altına alan Hürriyet Gazetesi, site aracılığıyla artık annelerin aradıkları her türlü bilgiye kolayca ulaşmasını sağlayacak. Üye sayısı 56 bini, günlük ziyaretçi sayısı da 25 bini bulan "anneyiz.biz", sağlıktan aşılara, eğitimden oyuna, gelişimden diyete kadar çok sayıda konu başlığını içeriyor. Aynı adla yayınlanan derginin aylık okur sayısı ise 25 bine ulaşıyor. Hürriyet Gazetesi, 2009’da "anneyiz.biz" portalının cirosunu 4 katına, üye sayısını ise 350 bine kadar çıkartmayı hedefliyor. Sitenin kurucusu Pınar Yücel, "Hürriyet çatısı altına girerek, daha fazla anne ve anne adayına ulaşacağız. Sosyal sorumluluk projelerimizde de daha etkin olacağız" dedi.

EN KALABALIK TOPLULUK: İnternet ölçüm sitesi Alexa’ya göre Türkiye’de en fazla ziyaretçi sayısına sahip anne-çocuk sitesi olan anneyiz.biz, 4.5 yıldır faaliyet gösteriyor. Anneyiz.biz, Yahoo üzerinde oluşturduğu 8 bin kişilik mail grubuyla dünyanın en fazla üye sayısına sahip sanal anne-bebek topluluğunu da bünyesinde barındırıyor. 2007 yılında bebeğe özel Türkçe oyunlar, e-kart servisi, çocuk kulübü, bebek günlüğü, SMS ve mail üzerinden bilgi ve hatırlatma servisi gibi çok sayıda yeni projeye imza atmayı hedefleyen site, oluşturacağı e-ticaret bölümü aracılığıyla da annelere kendi ekonomik gücünü kazandıracak girişimleri için uygun bir ortam hazırlamayı planlıyor. Oluşturulan bu platformda hem annelerin kendi ürettiklerini satabilmelerinin, hem de bebek ve çocuklarının ihtiyaçlarını ucuza alabilmelerinin sağlanması amaçlanıyor. Bundan önce televizyon ve radyo programları da yapılan anneyiz.biz’in, aynı tarz programlar ile artık Doğan Grubu’nda faaliyet göstereceği belirtiliyor.

ANNELERİN PAYLAŞIM ORTAMI: Doğum yaptıktan 3 gün sonra çalıştığı işyerine bebeğiyle giden, ve bebeğinin işyerindeki tüm günü ağlayarak geçirmesi üzerine istifasını veren Pınar Yücel, sitenin kuruluş öyküsünü şöyle anlattır: "Çalıştığım işyerinde patronum kadındı. Buna rağmen 3 gün sonra bebeğimle işbaşı yapmamı istedi. Çocuğumun huzursuzluğu üzerine istifa ettim. Benimle benzer durumlar yaşayan yabancı anneler ile yazışırken bebek bakımı konusunda bilgi ihtiyacı olan Türk annelerle tanıştım. 4 aylık çalışmalar sonucunda aynı platformu Türkçe olarak oluşturdum. 2 ay sonra eski işyerimde aldığım maaşın 2.5 katını kazanmaya başladım. Bu site sayesinde ilk kez çocuk sahibi olan annelerin deneyimi çevreleriyle sınırlı kalmıyor. Çocuğu ilk kez diş çıkartan, doğum sonrası depresyona giren, sağlık problemi yaşayan anneler bilgilerini paylaşıyor."

Babalar ve dedeler de siteyi ziyaret ediyor

SİTENİN annelerin yanısıra, baba, anneanne, dede gibi akrabalar tarafından da sık sık ziyaret edildiğini söyleyen anneyiz.biz’in kurucusu Pınar Yücel, ziyaretçi profiline ilişkin şu bilgileri verdi: "Anneye birşey öğretmek 5 kişiye öğretmeye eşdeğer. İnternet sitemizin ziyaretçilerinden yüzde 29’unu 24 yaşın altındakiler oluşturuyor. Yüzde 24’ü ise 25-30 yaş grubundan geliyor 31-45 yaş arası ziyaretçi oranımız yüzde 21 olurken 50 yaş üzeri de ziyaretçilerimizin yüzde 8’ini oluşturuyor."

Bebek maliyeti 10 bin YTL’yi buluyor

PINAR Yücel yönetimindeki anneyiz.biz, bir bebeğin gelişimiyle ilgili her türlü soruya yanıt aranan bir platform. Bir bebek dünyaya geldiğinde, ilk etapta kullanılacak malzemelerin en az 1500 YTL’ye mal olduğunu, oda gibi büyük harcamalarla da bunun 10 bin YTL’ye ulaştığını söyleyen Pınar Yücel, "Anneler gün geçtikçe bilinçleniyor. Site aracılığıyla sağlık sistemi ve doktorlar bile sorgulanabiliyor. Oyun grupları kurularak aynı yaş grubundaki çocukların beraber vakit geçirmesi de sağlanıyor" diye konuştu.

Anneyiz.biz’in öyküsü kitap oldu

PINAR Yücel, anneyiz.biz sitesinin öyküsünü de kitap haline getirdi. Bir annenin günlüğünden seçmelerin de yer aldığı ’Anne Pınar’ adlı kitapta, çocuğun doğumundan 4.5 yaşına geldiği döneme kadar yaşadıkları anlatılıyor.

’Baba gözüyle anne’ profili çıkarılacak

ANNELER Gününe yönelik yeni bir kampanya hazırlığında olduklarını söyleyen Pınar Yücel şu bilgileri verdi:

Bu yıl Anneler Günü’nde söz babaların olacak. 100 baba kendi gözüyle, çocuklarının annesinin profilini çıkartacak.

Bu anneler arasında Nişantaşı’nda yaşayan bir kapıcının karısı da ünlü kadınlar da yer alacak.

Babalar, annelerin fotoğraflarını ekleyecekler ve eşlerini anlatan yazı yazacaklar.

Bu yazılar imla hataları bile düzeltilmeden yayınlanacak. Paketin içinde bir de içinde anne temasının işlendiği şarkılardan oluşan CD yer alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!