Doğtaş ‘mutfağa’ da giriyor

Güncelleme Tarihi:

Doğtaş ‘mutfağa’ da giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2005 21:10

Doğtaş Mobilya, oturma ve yatak odası mobilyalarından sonra mutfak mobilyasına da giriyor. Çanakkale Biga’da 10 milyon dolara yeni yatak ve yaylı kanepe tesisinin açılışını yapan Doğtaş, 3 yıl içinde 20 milyon dolar daha yatırım yaparak, mutfak mobilyası üretimine başlayacak. Bir yıldır bu yatak üretiminin gündemlerinde olduğunu kaydeden Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, ‘Ekonomik krizler nedeniyle yatırımı ertelemiştik. Son bir yıl içinde ekonomik gelişmelerin iyi olduğunu gözlemledik. Bu yatırımla yüzde 50 büyümeyi hedefliyoruz’ dedi.

Doğtaş ‘mutfağa’ da giriyor
Haberin Devamı

35 ÜLKEYE İHRACAT:

Doğtaş olarak 35 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Doğan, grubun 2005 yılı cirosunun yüz milyon dolar olduğunu kaydetti.  Doğan, uzun vadede planladıkları yatırımlarla ilgili ise şunları söyledi: ‘Alman bir firma ile görüşüyoruz. Kısa vadede distribütörlük, uzun vadede ise ortak yatırım planlıyoruz.Aynı zamanda perakende sektöründe de büyümeyi hedefliyoruz. ‘Doğtaş Evim’ adı ile oluşturulan mağazalar kısa vadede artacak. 2 ayda 5 mağaza açtık. Yıl sonuna kadar 15 mağazaya ulaşacağız. Bu mağazalar IKEA mağazaları ile aynı konsepte ama daha küçük olacak. Aynı zamanda ‘Genç’ markası ile gençlere yönelik mobilya üretimine de başlayacağız.’ Tesislerin açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da hükümetten tek beklentilerinin müteşebbisin önünün açılması olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, ‘Eğer ekonomideki yapısal reformlar tamamlanıp eşit şartlarda rekabet olanağı sağlanırsa hiç kimsenin şüphesi olmasın ki istihdam sağlayarak istikrarlı, yüksek büyüme hızını bu ülke yakalayacaktır. Elbirliğiyle çalışarak bu hedefe ulaşacağımıza ve ülkemizi dünyanın en gelişmiş on ülkesi arasına sokacağımıza yürekten inanıyoruz’ diye konuştu.

ÇILGIN REKABET VAR:

Haberin Devamı

Açılışta konuşan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ‘Doğtaş hareketi kalkınmanın Anadolu yayıldığı bir hareketin adıdır’ dedi. Coşkun, Türkiye’nin krizleri geride bıraktığına dikkat çekerek ‘Artık devlet asli görevlerine döndü ferdi teşebbüsün önündeki engelleri kaldırma programlarımız aynı kararlılıkla sürecek’ dedi. Dünyada çılgın bir rekabet dönemine girildiğini belirten Coşkun,’Gümrük duvarları yıkılıyor. Rekabet daha da artıyor, müteşebbisimize daha çok iş düşüyor.’ diye konuştu. Cüneyt UZUNOĞULLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!