Doğrudan Gelir Desteği artıyor

Güncelleme Tarihi:

Doğrudan Gelir Desteği artıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2001 13:18

Doğrudan Gelir Desteği için bütçede ayrılan 1.4 katrilyon liralık kaynağın artırılmasının gündemde olduğu öğrenildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkililerine göre, çiftçilere ekilen dönüm başına 10 milyon liralık destek sağlanmasını öngören ``Doğrudan Gelir Desteği`` projesi için 2002 yılı bütçesinde 1.4 katrilyon liralık ödenek ayrılırken, bu ödeneğin yeterli olmayabileceği öne sürüldü.

Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan toplantılarda 1.9 milyar dolar karşılığı kaynağın bütçeye konulması konusunda mutabakata varıldığını hatırlatan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkilileri, 1.4 katrilyon liralık kaynağın artırılmasının gündemde olduğunu kaydettiler.

``Doğrudan Gelir Desteği`` konusunda yeni bir düzenleme yapılamasının söz konusu olduğunu belirten yetkililer, destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin yaptıkları başvurularının dökümanlarını beklendiğini bildirdiler.

Yetkililer, kaynağın artırılmasının gündemde olduğunu ancak, kaynağın nereden ve nasıl bulunacağının sorununun var olduğunu kaydettiler.

1.4 KATRİLYON LİRA YETMEZ

``Doğrudan Gelir Desteği`` için 2002 yılı Bütçesine 1.4 katrilyon lira ayrılmıştı. Yetkililere göre, 1.4 katrilyon liranın Türkiye`de tarım yapılabilir 230 milyon dönüm araziye bölünmesiyle dönüm başına 10 milyon lira değil, 6 milyon lira düşüyor.

Yetkililer, daha önce dönüm başına 10 milyon lira olarak belirlenen desteğin, hedeflenen enflasyon oranında artırılması gereğine de işaret ettiler.

Hazine Müsteşarlığı yetkilileri ise başvuru dökümanlarının henüz kendilerine gelmediğini ifade ederek, dökümanlar geldikten sonra konunun ele alınacağını kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!