Doğmamış çocuğa fistan biçmeyin yeni vergi yok

Güncelleme Tarihi:

Doğmamış çocuğa fistan biçmeyin yeni vergi yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2006 02:26

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, belediye gelirleri yasasında değişiklik öngören taslağı değerlendirirken, "Yeni vergiler gelecek diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Unakıtan, taslağın henüz Meclis’e sevk edilmediğine de işaret ederek, "Doğmamış çocuğa fistan biçilmez" diye konuştu. Unakıtan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın Ankara’da verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bazı basın organlarında yer alan haberlerde değişiklik ile yeni vergilerin getirilmiş gibi bir hava meydana getirildiğini belirten Unakıtan, "Onlar bana göre tamamen yanlış. Bununla ilgili bir açıklama yapılmasında fayda var. Yeni vergiler gelecek diye bir şey söz konusu değil" dedi. Araçlardan günlük 7 YTL otopark parasının alınmasının öngörüldüğünün hatırlatılması üzerine Unakıtan, araçlardan otopark parası alınmasının yeni konmuş bir madde olmadığını, kanunda zaten var olduğunu ancak uygulanmadığını söyledi.

EMLAK VERGİSİNE BAKACAĞIM:

Bir gazetecinin emlak vergisinde düzeltme yetkisi verilen belediyelerin bazılarının bu yetkiyi artış yönünde kullanmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine de Unakıtan, "bunları okudum, nerede ne kadar artmış onla yakından ilgilenilecek. Önce onunla ilgili doğru bilgi alayım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!