Doğan Yayın Holding’e piyasa değeri kadar ceza kestiler

Güncelleme Tarihi:

Doğan Yayın Holding’e piyasa değeri kadar ceza kestiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2009 00:19

Doğan Yayın Holding’in (DYH), bağlı ortaklıklarından Doğan TV Holding’in yüzde 25’ini Alman medya devi Axel Springer AG’ye yaptığı satış işleminden dolayı cezalandırılması dış basında da yer aldı.

İngiliz günlük ekonomi gazetesi Financial Times’daki (FT) haberde, "Türkiye’nin en büyük medya grubunun başı yine otoritelerle dertte. Grup, reklam gelirlerinin zayıfladığı ve ana şirketin diğer sektörlerde genişlemek için nakit kullanmak istediği bir dönemde 693 milyon TL (408 milyon dolar) vergi cezasına uğradı" diye yazıldı.

Piyasa değerinden fazla

Financial Times, Türkiye muhabiri Delphine Strauss imzalı, ’Türk grubuna 408 milyon dolarlık ceza’ başlıklı haberinde, "Bünyesinde TV kanalları ve en çok satan günlük gazeteleri bulunduran Doğan Yayın, şu anki piyasa değerinden daha fazla olan cezayı açıkladı. Kararı temyiz etmeyi planlayan gruptan, vergi aslı olarak da 132.9 milyon TL ödemesi isteniyor" denildi.

Kavga nedeniyle olabilir

Cezanın, Aydın Doğan tarafından kontrol edilen medya ve enerji şirketleri topluluğuna karşı alınan bir dizi kararların en sonuncusu olduğunun belirtildiği haberde, şu görüşler dile getirildi: "Gruba bağlı olan ve Avusturyalı OMV’nin yüzde 34 hisselerine dahip olduğu akaryakıt dağıtım şirketi Petrol Ofisi, geçen yıl bir vergi cezasıyla karşı karşıya kaldı ancak tutarı azaltmak için anlaşma yaptı. Yatırımcılar, yolsuzluğa ilişkin haberler nedeniyle sonbaharda destekçilerini Doğan yayınlarını boykot etmeye çağıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Doğan Grubu arasında kamuoyu önünde yaşanan kavgadan etkilenmesi olasılığından kaygılanıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!