Doğan Grubu’ndan Pakistan için 1 milyon dolar yardım

Güncelleme Tarihi:

Doğan Grubu’ndan Pakistan için 1 milyon dolar yardım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 00:00

Doğan Grubu, Pakistan’daki depremde zarar görenlere yardım amacıyla 1 milyon dolar bağışta bulunacağını açıkladı. Doğan Grubu, bu kararını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen cumartesi akşamı ‘Pakistan’daki depremzedelere yardım çağrısı amacıyla verdiği iftar’ çerçevesinde aldı.

KARDEŞLERİMİZ BEKLİYOR:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta Dolmabahçe Sarayı’nda iş dünyasından 61 temsilci ile buluştu ve Pakistan depremi için yardım istedi. ‘Elimizi çabuk tutalım kardeşlerimiz yardım bekliyor’ diyen Erdoğan, Türk işadamlarına Endonezya’da 26 Aralık 2004 tarihinde meydana gelen deprem ve tsunami felaketindeki yardım kampanyasından çok memnun kaldığını söyledi, şöyle devam etti: ‘Tsunami felaketi için 40 milyon dolara yakın yardım toplandı ve bu rakamla Türkiye 26’ncı büyük yardımı yapan ülke oldu. Son birkaç senedir Türkiye uluslararası arenada ‘yardıma muhtaç ülke’ konumundan ‘yardım eden’ ülke konumuna yükseldi. Bu sizlerin sayesinde oldu. Şimdi Kurtuluş Savaşı’mızda bizlere yardım için her türlü fedakarlığı gösteren dost ve kardeş ülke depram felaketine maruz kaldı. Onlar için daha güçlü bir kampanya yapalım.’

SEKTÖREL AYNİ YARDIM:

Bazı işadamları yemekte yardım miktarını açıkladı. Koç, Sabancı, Doğuş ve Doğan grupları ise yardım miktarını bu hafta açıklayacaklarını duyurdu. Doğan Grubu, dün Pakistan’a yardım miktarını 1 milyon dolar olarak belirledi. Başbakan’ın çağrısına işadamları hem nakit yardım kampanyaları hem de ayni nitelikte yardımlarla katılacak. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, ‘Mesela bizler hem kurum olarak hem de sektörümüz olarak ilaç yardımları konusunda çok etkin olmakta kararlıyız’ derken, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da ‘10 bin adet battaniye hazırlamıştık, şimdi artırmayı düşünüyoruz’ diye konuştu.

KİMLER VARDI:

Başbakan’ın iftar davetine aralarında Ahmet Nazif Zorlu, Abdülkadir Konukoğlu, Aziz Yıldırım, Bülent Eczacıbaşı, Erdoğan Demirören, Ferit Şahenk, Jak Kamhi, Mücahit Ören, Oğuz Satıcı, Ömer Sabancı, Remzi Gür, Tanıl Küçük, Yılmaz Ulusoy ve Mehmet Ali Yalçındağ’ın da bulunduğu 61 işadamı katıldı. Başbakan Erdoğan, Güney Asya’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Pakistan’ı 20 Ekim’de ziyaret edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!