Doğalgazda veriyle tasarruf dönemi

Güncelleme Tarihi:

Doğalgazda veriyle tasarruf dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2024 07:00

Finans uygulaması Hayhay, 2024 yılını enerji verimliliği ve doğalgaz tasarrufu sağlayan yeni cihaz Gazdata’yı hayata geçirerek başladı.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamaya göre Gazdata ile Hayhay kullanıcısı olan doğal gaz aboneleri, tüketimlerini kontrol altına alacak. Öncelikle Ankara’daki doğalgaz aboneleri için devreye alınan teknoloji, yakında çok sayıda aboneye de ulaştırılacak. Sayaca ücretsiz olarak takılan Gazdata cihazı sayesinde ne kadar doğalgaz tükettiği görülebilirken, tüketim verileri düzenli olarak cep telefonlarına aktarılabilecek. Bu sayede, kullanıcılar tüketim alışkanlıkları kontrol ederek iyileştirme yapabilecek ve hatta verilerle tahmini doğalgaz faturasını görebilecek.

Doğalgazda veriyle tasarruf dönemi

FATURALAR KONTROLDE

Konuyla ilgili bilgiler veren Hayhay Genel Müdürü Berk Çağlayan, “Hayhay’ın kullanıcılarına sunduğu yeni ürünü Gazdata, tam da bu noktada kullanıcılarının tüketim alışkanlıklarını değiştirerek tasarruf edebilmelerini sağlıyor. Enerji tasarrufu haftasına girdiğimiz bugünlerde daha bilinçli enerji kullanımı, doğalgaz faturalarının da azalmasına yardımcı oluyor. Gazdata sayesinde kullanıcılar, tüketim alışkanlıklarını gözlemleyerek tasarruf yapma fırsatları buluyorlar. Enerji tüketiminin düşmesine ve ülke genelinde enerji tasarrufunun artmasına katkı sağlayarak, sera gazı emisyonlarının azalmasına ve çevresel sürdürülebilirliğe oldukça büyük katkı sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

BİR DERECE İLE FATURA YÜZDE 6 GERİLİYOR

Uzmanlara göre konutlarda ideal sıcaklık 20°-21°C civarındayken, 16°-19°C arasında sıcaklığa sahip yatak odaları iyi bir gece uykusu için öneriliyor. Koridor ve antre gibi sürekli zaman geçirilmeyen alanlarda ise 15°-18°C sıcaklık yeterli görülüyor. Buna rağmen ülkemizde konut içi sıcaklıklarda 24°C’lere varan yüksek dereceler ölçülüyor. Evin ısısındaki her bir derece düşüş ile faturalarda yaklaşık yüzde 6 azalma sağlamak mümkün. 24°C’de yaşanan bir evi uzmanların önerdiği sıcaklıklara getirmek, faturada yaklaşık yüzde 20 tasarruf sağlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!