Doblo’ya ortak üretim kararı

Güncelleme Tarihi:

Doblo’ya ortak üretim kararı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2022 07:00

Stellantıs, küresel üretim stratejisi kapsamında 2000 yılından beri Bursa’da Tofaş tarafından üretilen Fiat Doblo’nun yeni neslinin İspanya’daki Vigo fabrikasında üretileceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Çok geçmeden yeni nesil Doblo’nun seri üretimine İspanya’da başlandı ve üretilen ilk Doblo, 9 Temmuz Cumartesi günü banttan indirildi. Ancak, bu gelişmeden hemen önce Stellantis cephesinden yeni Doblo ile ilgili çok önemli bir açıklama daha geldi. Grubun, Portekiz Mangualde’de bulunan üretim tesisinin 60. yılı kutlamalarına katılan Stellantis CEO’su Carlos Tavares, burada yaptığı konuşmada yeni nesil Doblo’nun; Peugeot Partner, Citroen Berlingo ve Opel Combo’dan sonra Mangualde’de üretilecek dördüncü model olacağını duyurdu.

Tavares, “Ticari araç pazarına liderlik etmeyi amaçlıyoruz ve şimdi Mangualde’nin portföyüne Fiat Doblo’nun eklenmesiyle daha fazla verimlilik elde edeceğiz, rekabet gücümüzü arttıracağız ve profesyonel müşterilerimize en iyisini sunacağız” dedi. Törenin ardından, Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa yeni Fiat Doblo’nun direksiyonuna geçti. Stellantis CEO’su Carlos Tavares de Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa’nın yanına oturarak gazetecilere poz verdi. Bu arada, İspanya’da üretimine resmen başlanan Doblo’nun, Portekiz’deki üretiminin ise Ekim 2022 itibarıyla başlayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

TOFAŞ UZATMAK İSTEMİŞTİ

Diğer yandan Tofaş, Stellantis’in yeni nesil Doblo’yla ilgili planlarını açıkladığı 6 Haziran 2022 tarihinde bir KAP açıklaması yaparak, ‘mevcut’ Fiat Doblo modeli üretiminin Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar uzatılmasıyla ilgili çalışmalar ve yeni ürünlerle ilgili değerlendirmelerin devam ettiğini belirtmişti. Tofaş’tan konuyla ilgili güncel bir açıklama henüz gelmedi. Şirket son olarak, Doblo’nun yerine üç modelin geleceğiyle ilgili medyaya yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve yeni ürünlerle ilgili değerlendirmelerin devam ettiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!