Dizi ihracatı, sütçü yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dizi ihracatı, sütçü yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2013 00:00

TÜRK dizilerinin ihracatını yaparak ünlenen, Calinos Holding’in patronu Fırat Gülgen, bu sektörden kazandığı paralarla Niğde’de 26 bin dönümlük süt hayvancılığı tesisi kurdu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de hayvancılığın daha büyük işletmelerle yapılması halinde çok kârlı bir olabildiğini gören işadamlarının bu alandaki yatırımları her geçen gün artıyor. Ülkenin en büyük medya içerik ticareti yapan firmalarından olan ve 2001 yılından sonra da Türk TV dizilerinin ihracatıyla ünlenen Calinos Holding’in patronu Fırat Gülgen de ‘süt hayvancılığı’ için dev bir yatırıma imza attı. Niğde’de toplam alanı 26 bindönüm olan dev bir araziyi 29 yıllığına kiralayan Fırat Gülgen, 12 bin dönümlük kısmını ıslah ederek 1024 baş hayvanla günde 17 ton (17 bin litre) süt üretmeye başladı. Tesisler tam kapasiteye ulaştığında 6 bin 900 baş hayvanla günde 100 ton (100 bin litre) süt üretimi yapılacak.

Calinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Gülgen, kendisinin 3 kuşak İstanbullu anne tarafının da Eskişehirli olduğunu belirterek Niğde’ye yatırımın öyküsünü şöyle anlattı:

Haberin Devamı

İŞİ KONYA’DA ÖĞRENDİ

“Medya’da içerik ticareti, reklam ajansı, dizi ihracatı gibi konularda faaliyet gösterirken, farklı alanlarda da yatırım gündemimize geldi. Gıda ve enerjide yatırım kararı aldık. Gıda’da önce Konya’da küçük bir çiftliği aldık, 200 dönüm ve 70 baş hayvan vardı. 1000 dönüm ve 150 baş hayvana çıkardık 2009’da da sattık. Ardından bu alanda en doğru yatırımı yapmak için ABD başta olmak üzere dünya üzerindeki en büyük çiftlikleri inceledik. En büyük çiftlik Suudi Arabistan’da ki, o çiftlikte 275 bin dönümde 37 bin sağmal bulunuyor. Biz de Türkiye’de işi büyük ölçekli yaparsak maliyetlerin çok düşeceğini gördük.

NEDEN NİĞDE’YE YATIRIM

* Türkiye’de büyük arazi arayışına girdik. Niğde’deki bu arazinin 26 bin dönümle Türkiye’de tek parça en büyük arazilerden biri olduğunu öğrendik. Araziyi Sema Cıngıllıoğlu devletten 29 yıllığına kiralamış. Ancak onun çocukları burada yatırım yapmak istememiş. Biz de araziyi ondan devraldık ve yatırıma başladık. Ancak gördük ki arazi çöl yapısında ve aslında bu işe uygun değil. Yılmadık ve ıslahına başladık. Şu ana kadar 12 bin dönümünü ıslah ettik. İneklerimizi ABD’den holstein olarak ithal ettik. Tesis için de ABD’nin bu alandaki en iyi mühendisi Jack Martin ile çalıştık. 2008’den bugüne kadar 100 milyon liralık yatırım yaptık. 200 kişilik istihdam sağlanacak.”

Haberin Devamı

Babası Tatar Ramazan’ın yapımcısı

CALİNOS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Gülgen, babası Melih Gülgen’in, Kadir İnanır’ın başrolünü oynadığı sinema eseri Tatar Ramazan’ın yapımcısı ve yönetmeni olduğunu hatırlatarak, “Ailemiz hep medya işindeymiş. Cüneyt Arkın da annemin dayısı tarafından akrabamız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!