Dizayn Grup'a AA notu

Güncelleme Tarihi:

Dizayn Grupa AA notu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 17:53

Dizayn Grup, JCR Eurasia Rating tarafından işletme başarısı, mali yapısının sağlamlığı, teknoloji üretimi gibi kriterler baz alınarak, yerel para cinsinden “AA” notuna değer görüldü..

Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, AA notasyonun “Yükümlülüklerini zamanında ve tam olarak yerine getirme kabiliyetinin yüksek olduğu “ anlamını taşıdığını ve bu dereceyle ‘çok yüksek düzeyde yatırım yapılabilir’ şirketler sınıfında yer aldıklarını söyledi. İbrahim Mirmahmutoğulları, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında ,“Bir yıl süren değerlendirme süreci sonunda Türkiye’de şimdiye kadar reel sektöre verilmiş en yüksek notu almayı başardık. Aynı zamanda diğer rating kuruluşlarının tüm reel sektör notlarını değerlendirdiğimizde Türkiye’deki en yüksek notu alan ilk üç firmadan biri olduğumuzu görüyoruz. Firmamız için takdir edilen bu not, pek çok firmanın hayal ettiği kadar iddialı ve ülkemizin bir firmasının böyle bir not seviyesine ulaşabilmeyi başarması açısından da çok anlamlıdır” dedi.

-HER YIL CİRONUN YÜZDE 5’ İ AR-GE YATIRIMINA GİDİYOR”

Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, bugün 80’den fazla ülkeye ihracat yapan ve 85 patente sahip olan Dizayn Grup’un başarısının uluslar arası platformda tescillendiğini ifade etti. Mirmahmutoğulları, “Biz, kendi kendimize ‘Biz iyiyiz’ demek yerine bir başka kurum tarafından denetletmeyi ve derecelendirilmeyi tercih ettik. JCR, bizi bir yıl boyunca her açıdan inceledi, bütün departmanlarımıza büyüteç tuttu. Şirketimizin işletme, mali ve teknoloji altyapısını incelediler. Aldığımız bu not geleceğimizi şekillendirecek. Bu notu almamızda özellikle Ar-Ge alanındaki çalışmalarımız büyük rol oynadı. Her yıl ciromuzun yüzde 5’ini Ar-Ge’ye yatırıyoruz” diye konuştu.

CİRO HEDEFİ 200 MİLYON TL

Dizayn Grup’un 2010 ciro hedefini 200 milyon TL olarak açıklayan Mirmahmutoğulları, bu cironun yarısını ihracat gelirlerinden karşılamayı planladıklarını söyledi. Mirmahmutoğulları, yabancı ortaklık ya da halka açılmayı düşünmediklerine işaret ederek, “Şu an için finansal ihtiyacımız söz konusu değil. Ancak geliştirdiğimiz projelere uzun vadeli dış kaynak gerekiyor. JCR’dan aldığımız bu not kaynak arayışımızda önemli rol oynayacak” dedi. Son birkaç yıllık süreçte global krizin etkisiyle birçok şirketin iflasın eşiğine geldiğine dikkat çeken Mirmahmutoğulları, Dizayn Grup’un kendi know-how’ını geliştererek teknoloji ihraç edebilir bir şirket haline geldiğine işaret etti.Mirmahmutoğulları, “JCR Kredi Derecelendirme Kuruluşu, uzun süren çalışmalar sonucu firmamızın bugüne kadarki tüm gayretlerini ve yarınlar için ortaya koyduğu vizyonunu çoklu başlıklarda değerlendirerek “uzun vadeli ulusal notunu AA” olarak takdir etmiştir. Firmamız için takdir edilen bu not, pek çok firmanın hayal ettiği kadar iddialı ve ülkemizin bir firmasının böyle bir not seviyesine ulaşabilmeyi başarması açısından da çok anlamlıdır” diye konuştu.

“JCR TERAZİSİ İTİBAR UNSURU HALİNE GELDİ”-

JCR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ökmen ise JCR’ın muhafazakarlığı, objektivitesi, tarafsızlığı, güncel metodolojileri ve çok derin kurumsal yapısı sayesinde özellikle mortgage krizinden sonra küresel piyasalarda giderek yükselen bir değer haline geldiğini söyledi. “Artık JCR’ın terazisinden geçmek kurum ve kuruluşlar açısından esaslı bir “itibar unsuru” haline gelmiştir” diyen Ökmen, Dizayn Group için verilen AA notasyonunun “Yükümlülüklerini zamanında ve tam olarak yerine getirme kabiliyetinin yüksek olduğu” anlamını taşıdığını kaydetti.

Dizayn Grup’a bu notu vermelerinin nedenlerini açıklayan Ökmen, finansal olarak Dizayn Grup’un sektör ortalamasından 1.5 kat daha iyi durumda olduğunu, sermaye yeterliliği, döviz pozisyonu, faaliyet etkinlik Rasyoları, borçluluk durumu açılarından bakıldığında, referans değerlerden ortalama olarak 1,08 kat çok daha iyi durumda olduğunu kaydetti.

Kurumsal Yönetişim açısından da AR-GE çalışmalarına verilen desteğin başarı kriteri açısından çok önemli rol oynadığına dikkat çeken Ökmen, faaliyet olarak bakıldığında ise Dizayn Grup’un teknoloji ihraç edecek noktaya geldiğini, bugün itibariyle 4 binden fazla tipte boru üretmesinin Pazar derinliği ve rekabet gücünü artırdığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!