Dış Yatırım, finansal yaşamı internete taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Dış Yatırım, finansal yaşamı internete taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2001 01:35

Finans konusundaki sorularınızı artık kimseye sormanız gerekmeyecek. Dış Yatırım Menkul Değerler, finans konusunda ayrıntılı analizler, güncel bilgiler ve uzman görüşler içeren internet sitesi ‘‘yatirimyap.com’’u hizmete soktu.

Hisse senedinden, yatırım fonlarına, günlük verilerden şirket analizlerine kadar pekçok bilgiyi ‘‘www.yatirimyap.com’’ adresinden internet kullanıcılarına sunan Dış Yatırım, her türlü işlemi buradan yapma imkanı da veriyor.

Dış Yatırım Menkul Değerler A.Ş., ‘‘finansal yaşam rehberi’’ olarak nitelendirilen ‘‘www.yatirimyap.com’’ sitesini dün tanıttı. Dışbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Aza (CEO) Tayfun Beyazıt, grup olarak bankacılığın yanı sıra finansın diğer alanlarında da büyümeyi planladıklarını söyledi. Sermaye piyasalarındaki gelişmenin sağlıklı bir ekonomiye geçişte büyük önem taşığını belirten Beyazıt, bu süreçte yatırımcıların bilinçlenmesinin önkoşul olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin yeniden yapılanma sürecinden geçtiği bir dönemde yatırımcıların bilinçlenmesinin daha da önem kazandığını belirten Dış Yatırım Genel Müdürü Hakan Turunç ise, ‘‘yatirimyap.com’’un misyonunun da bu olduğunu kaydetti. Yatırımcıların bilinçli, aynı zamanda doğru yatırım kararları almalarını hedeflediklerini belirten Turunç, Dış Yatırım'ın bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

HESABINI KENDİN YAP

Dış Yatırım Pazarlama Direktörü Dilşat Karahan'ın bilgi verdiği ‘‘yatirimyap.com’’da, ekonomi ve para piyasalarındaki gelişmeleri aktaran günlük, haftalık ve aylık bültenlerin yanı sıra sık sık güncellenen bir şekilde şirket raporları da yer alıyor. Dış Yatırım araştırma ekibi tarafından hazırlanan bu raporlarla birlikte, yatırımcılara öneriler de sunuluyor. Sitenin dikkat çekici yanlarından biri ‘‘hesapyap’’ bölümü. Bu bölümde yatırımcılar günlük hayatta ihtiyaç duydukları, banka kredileri, sermaye artırımları, döviz gibi hesaplamaları kolaylıkla yapabiliyor. Karışık formüllerle uğraşma derdine son veren hesapyap'ta, sonuca ulaşmak için sadece rakamları girmek yeterli. Sitede ayrıca, finans terimleri konusunda açıklamalı bir sözlük ve yatırım fonları hakkında bilgi veren ‘‘fon okulu’’ bölümleri de bulunuyor.

Bu arada yatirimyap.com, güncel haberler de sunuyor. DOL (Doğan Online) tarafından verilen destekle, günlük siyasi ve ekonomik gelişmeler anında haber sayfasına yansıtılıyor.

Aracı kurumlarda ciddi elenme olacak

Dış Yatırım Genel Müdürü Hakan Turunç, önümüzdeki bir yıl içinde menkul değerler sektöründe ciddi bir elenme beklediğini söyledi. Sektörde 127 aracı kurumun yoğun bir şekilde rakebet ettiğine dikkat çeken Turunç, ‘‘Son iki kriz aracı kurumlarında mali bünyelerini zayıflattı. Bu krizlerden kendilerini koruyabilenler bir adım öne geçti’’ dedi. İnsan kaynağı ve teknolojinin bu sektörde rekabeti etkileyen önemli unsurlar olduğunu, bunun yanı sıra banka destekli aracı kurumların diğerlerine göre rekabette daha üstün olduklarını vurgulayan Turunç, şöyle devam etti: ‘‘Menkul kıymetler sektöründe de önümüzdeki bir yıl içinde ciddi bir elenme bekliyoruz. 5-10 kurum sektörde etkinliğini sürdürebilir konumda olacak. Dış Yatırım olarak bizim hedefimiz ilk 5 aracı kurumdan biri olmak.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!