Direnç noktaları yüksek işlemle aşılamazsa gevşeme yaşanabilir

Güncelleme Tarihi:

Direnç noktaları yüksek işlemle aşılamazsa gevşeme yaşanabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2001 09:05

Perşembe günü seans içinde 9 bin 269 puana kadar sarkan endeksin kısa vadeli göstergeleri kararsız, orta vadede al sinyali devam ediyor

Çarşamba günü 9 bin 535 puandan gerçekleştirdiği kapanışı ile orta vadeli yükseliş kanalının altına inen endeks, perşembe günü seans içinde 9 bin 269 puana kadar gerileyip uzun vadeli düşüş kanalı içindeki denge çizgisini test ettikten sonra gelen alımların etkisiyle yeniden orta vadeli yükseliş kanalına döndü.

Endekste çarşamba günü yaşanan sert satışlarla birlikte yükselişini sonlandıran ve sat sinyali vermeye başlayan kısa vadeli göstergelerden RSI ve CCI yeniden al sinyali vermeye başladı. Salı günü aşırı alım bölgesinde geri dönüşle sat sinyali vedmeye başlayan aynı vadedeki göstergelerden stochastic ise endekste perşembe günü yaşanan yükselişe rağmen sat sinyali vermeye devam etti.

v Dün 5, 10 ve 20 günlük hareketli ortalamalarının altına gerileyen endeks bugün yeniden bu ortalamalarının üstünde kapanış yaptı. Endeksin özellikle kısa vadeli ağırlıklı hareketli ortalamalarının 9 bin 600 ile 9 bin 800 arasında yoğunlaşması bu bölgeden çıkışın sert olabileceğini gösteriyor.

Kısa vadeli hareketli ortalamalarını yukarı doğru kesen endekste, 10 günlük ağırlıklı hareketli ortalamanın 20 günlük ortalamayı yukarı doğru kesmesi olumlu. Ancak stochastic'in sat sinyalini sürdürmesinin yanı sıra perşembe günü yeniden al sinyali vermeye başlayan RSI ve CCI'ın aşırı alım bölgesine doğru yaklaşması güçlerinin azalmaya başladığını gösteriyor. Endeksin kısa vadeli göstergelerindeki çelişkiye karşın orta vadeli göstergeleri al sinyalini sürdürüyor.

Haftanın son günü endeksin dirençleri 9 bin 900, 10 bin 40, 10 bin 535 ve kısa vadeli düşüş kanalının arz çizgisi olan 10 bin 895'te. Destek noktaları ise 9 bin 729'deki kısa vadeli düşüş kanalının denge çizgisi, 9 bin 586'daki orta vadeli yükseliş kanalının talep çizgisi, 9 bin 410'daki uzun vadeli düşüş trendi çizgisi ve 8 bin 898'deki kısa vadeli düşüş kanalının talep çizgisi. (tradecnet.com)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!