Direkt ulaşımı çözelim Antalya’yı kongreyle ‘uçuş’a geçirelim

Güncelleme Tarihi:

Direkt ulaşımı çözelim Antalya’yı kongreyle ‘uçuş’a geçirelim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2010 00:00

Cornelia De Luxe Resort Hotel Genel Müdürü Hakan Duran, turizmcilerin ve havayollarının Antalya’yı uluslararası kongre merkezi yapmak için çalıştıklarını belirterek, “Bunun önündeki tek engel ulaşım. Bu da tamamlandığında Antalya uçar” dedi.

Haberin Devamı

Direkt uçuş şart
Küresel ekonomik kriz sonrasında Türk turizminin 2008 rakamlarını yakalamaya çalıştığını anlatan Duran, “Geçtiğimiz yıl Türkiye’yi 27 milyon misafir geldi. Bu yıl bu rakamın 30 milyona dayanacağını düşünüyorum” dedi. Antalya’nın kongre merkezi olması için aralarında turizmcilerin ve başta THY gibi havayolu şirketlerinin de olduğu bir grup halinde çalıştıklarını anlatan Duran şöyle konuştu: “2014 yılında yapılacak Dünya Kongreler Birliği’nin toplantısının Antalya’da yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Şu anda Antalya’nın kongre merkezi olması için tek eksiği ulaşım. Antalya’ya direkt uçuşların olması gerekiyor. Kongre turizminin müşterileri paket servislerle uçmak istemiyor. Sabah gelip akşam gideceği kongreler için İstanbul’dan gelmesi gerekiyor. Bu büyük dezavantaj.”
Yeni ayak olmalı
İstanbul’un havayolu açısından doluluğuna dikkat çeken Duran, şunları dile getirdi: “Türkiye’deki bir diğer ayak Antalya olmalı. Antalya’ya yapılacak direk uçuşların hepsi başta yüksek gelirliler olmak üzere misafir seviyesini artırır. Bunlar sağlanırsa Antalya uçar. Türkiye krizde Yunanistan ve İspanya’dan turist çekti.”
Duran, golf severler için dünyaca ünlü golf şampiyonu Nick Faldo danışmanlığında yapılan 27 delikli golf sahasına sahip olduklarını ve doluluk oranın giderek arttığını anlattı. 3 milyonluk golf potansiyeli olan İngiltere’nin Türkiye’yi tercih ettiğini belirten Duran, “Golf için otelimize gelen misafirlerimizin harcadığı para diğerlerine göre daha fazla” dedi.

Haberin Devamı

Otellerin yarısı kapandı 300 bin kişi işsiz kaldı

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye’deki turistik tesislerin yüzde 50’sine yakınının yaz sezonunun sona ermesi nedeniyle kapandığını söyledi. Barut, “Türkiye genelindeki toplam 1 milyon 150 bin yatak kapasiteli yaklaşık 3 bin 500 otelin yüzde 50’sine yakını yaz sezonunun sona ermesi nedeniyle kapandı. Türkiye genelinde, 150 bini sadece otellerde çalışan olmak üzere turizm sektöründe çalışan 300 binden fazla kişi kış aylarında işten çıkarılmak zorunda kalındı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!