Dinamik KOBİ’lerin programı

Güncelleme Tarihi:

Dinamik KOBİ’lerin programı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2002 14:50

TRT 2'de pazar günleri yayınlanan 'Yarının Dinamikleri' adlı program, KOBİ'lerin sesini Türkiye'ye duyuruyor. Yönetim Danışmanı Sevim Çavdarlı tarafından hazırlanıp sunulan programın bu haftaki konukları İşkur Genel Müdürü Necdet Kenar ve Özelleştirme ve Destek Projesi Danışmanı Dr. İrfan Mısırlıoğlu.

Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler (KOBİ'ler) Türkiye'deki işletmelerin yüzde 98'ini, istihdamın yüzde 50'sini, katma değerin yüzde 30'unu oluşturuyorlar. Türkiye'deki aktif üretim ve ticaret hacminin yüzde 70'ini gerçekleştiriyorlar. Kamuoyunda sık sık gündeme geliyorlar fakat medyada seslerini istedikleri gibi duyuramıyorlar.

Yaklaşık altı ay önce TRT 2'de yayınlanmaya başlayan 'Yarının Dinamikleri' adlı program KOBİ'lerin bu ihtiyacını gideriyor. KOBİ'lerin bölgesel, sektörel ve yönetsel sorunlarını yakın plana alarak dile getiriyor. Programı hazırlayan ve sunan Yönetim Danışmanı Sevim Çavdarlı, programın amacının, AB ile entegrasyon sürecinde en çok tartışılan ancak yeterince tanınmayan bir kesimi tanıtmak olduğunu söylüyor: ‘‘Girişimci kimliği tartışmak, desteklemek, umudu ve motivasyonu yükseltmek, güç ve güven vermek istiyoruz. KOBİ'lerin kendine özgü güçlü ve üstün yanları, zaafları, sorunları var. Programımızda onlarla ilgili her şeyi yalın, renkli ve tempolu bir şekilde ortaya koyuyoruz.‘‘

TRT 2'de pazar günleri saat 11.10'da, canlı olarak yayınlanan programın sponsorluğunu Halk Bankası, yönetmenliğini Kübra Daltaban ve yapımcılığını Hüseyin Başusta üstleniyor. Program 45 dakika sürüyor ve canlı telefon bağlantılarıyla soru sorma ve görüş bildirme imkanı sunuluyor. Bugün yayınlanacak 'KOBİ'ler ve istihdam' konulu programın konukları İşkur Genel Müdürü Necdet Kenar ve Özelleştirme ve Destek Projesi Danışmanı Dr. İrfan Mısırlıoğlu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!