Dijital dönüşümde öncelik bulut bilişime geçiş olmalı

Güncelleme Tarihi:

Dijital dönüşümde öncelik bulut bilişime geçiş olmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2024 07:00

Microsoft Türkiye, dün JW Marriott Ankara’da ‘Kamuda Siber Güvenlik’ konulu bir etkinlik gerçekleştirdi. Yapay zekânın bir anda ortaya çıkmasının bütün devlet ve kurumları şaşırttığını söyleyen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, “Şu anda teknoloji ve yapay zekâ, tekerleğin icadıyla eş değer nitelikte teknolojik bir kırılım” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet’e özel açıklamalarda bulunan Özbilgin, şunları söyledi:

REKABETİ ETKİLEYECEK

“Ulusların rekabet gücünün yapay zekâ ile birlikte çok daha spesifik çok daha özel alanlarda gelişebileceğini düşünüyoruz. Türkiye olarak bunun avantajını yakalamak için de mümkün olduğu kadar çabuk bir şekilde ulusal yapay zekâ stratejimizi güncellememiz, bulut ve yapay zekâ gibi ileri teknolojilerin kullanımını ve Ar-Ge’yi artıracak, teşvik edecek çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yani bir nevi teknolojik gelişmede ‘yeniden başlat tuşu’ gibi. ”

ULUSLARARASI STANDART

Dijital dönüşümün önemine değinen DTech Cloud CEO–Demirören Medya CTO’su Yavuz Emir Beyribey ise şunları söyledi: “Dijital dönüşümde kurumların birincil önceliği, bulut bilişime geçiş olmalı. Biz artık Türkiye’de kamu kurumlarının veya özel sektörün, şirketlerin altyapılarını kendi veri merkezleri değil, uluslararası standartlara sahip ve bulut hizmetleri veren veri merkezlerine taşımasını istiyoruz. Öte yandan, siber güvenlik konusu da son derece önemli. Sektörün önünü açmak adına bulut servisini Türkiye’ye getirmeye çalışıyoruz. Katar’la da ‘Dijital Elçilik’ kapsamında bir çalışmamız bulunmakta. Hayata geçirebilirsek, Katar’la hem diplomatik hem de dijital anlamda bağımızı, ilişkimizi daha da güçlendireceğiz. Bu modeli gerçekleştirebilirsek, Türki cumhuriyetleri ve diğer coğrafyadaki dost ve müttefik ülkelerin verilerini aynı modelle Türkiye’de barındırıyor olabileceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!