Diaego'dan Türkiye açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Diaegodan Türkiye açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2013 14:46

Türkiye'de son dönemde gündemden düşmeyen içki yasakları ile ilgili olarak Mey İçki'nin sahibi İngiliz alkollü içecek devi Diaego'dan bir açıklama geldi. Açıklamada, 2011 yılında yabancı yatırımları teşvik eden bir ülkeye yatırım yaptıklarına dikkat çeken Diaego yetkilileri, halen hükümetle bir görüşme imkanı aradıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Açıklamada, şirketin alkollün yanlış kullanımının yol açabileceği zararlara ilişkin hükümetin duyduğu çekinceleri paylaşmakla birlikte; sektör, devlet ve üçüncü tarafların birlikte çalışması yoluyla bu sorunların üzerine gidilerek olumlu bir değişim sağlanması konusunda da engin bir tecrübeye sahip oldukları vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu bağlamda halen, üst düzey hükümet yetkilileriyle bir araya gelerek, adil, dengeli ve sorumlu bir düzenleme için alternatif bir görüş sunabilme imkanı aramaktayız. 2011’de Mey İçki’yi satın alırken yalnızca güçlü alkollü içki markaları olan bir şirkete değil, aynı zamanda yabancı yatırımları teşvik eden bir ülkeye yatırım yaptık. O zaman, istikrarlı bir düzenleyici ortamdan başka türlüsünü nasıl tahayyül etmediysek, bugün de sektör ve toplum için en iyi sonucu elde edebilmek üzere hükümetle birlikte çalışmaya inancımızı koruyoruz."

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!