Devlet, hesabını on-line görecek

Güncelleme Tarihi:

Devlet, hesabını on-line görecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2002 02:24

Devletin bütün gelir ve giderlerini, Türkiye genelinde istediği ‘her an’ görebilmesini sağlayacak SAY-2000i otomasyon projesi tamamlandı. Maliye Bakanı Sümer Oral, ekonomi yönetiminin artık dünya çapındaki beş proje arasına giren SAY-2000i sayesinde bütçe sonuçlarını günlük olarak izlemeye başladığını açıkladı.

Oral, basın toplantısı düzenleyerek, ülke genelinde bin 464 saymanlığı 7 bin 700 bilgisayarla birbirine bağlayan sistemi tanıttı. Muhasebat Genel Müdürlüğü'nce üç yıl önce başlatılan projenin hayata geçirilmesiyle, ekonomi yönetiminin, ‘yönetimie zengin karar desteği verdiğini’ söyleyen Oral, SAY-2000i'nin Türkiye'deki en yaygın ve en büyük ilk projesi olduğunu söyledi.

Projeyi yürüten Muhasebat Genel Müdürü Galip Taşdemir SAY-2000i projesiyle bütçe sonuçlarının haftalık olarak kamuoyuna açıklanabileceğini söyledi. Taşdemir, proje kapsamında Hazine Müsteşarlığı bünyesindeki Borç Yönetimi Bilgi Sistemleri ile de bağlantı sağlandığını belirtti. Lisanslar dahil olmak üzere 8.6 milyon dolara malolan projenin temel özellik ve işlevleri şöyle sıralandı:

81 il ve 850 ilçeyi aynı şebekede birleştiren sistemin 15 bin kullanıcısı var. Saymanlıklar merkezle ve birbirleriyle sürekli iletişim halinde.

Kamu hesapları ve bütçe uygulama sonuçları günlük izlenebiliyor. Devlet bütçe tahsilatı ve harcamasını anında görüyor.

Nakit durumu günlük izleniyor. Nakit planlaması daha sağlıklı yapılıyor.

Devlet uluslararası standartlara uygun bilanço, gelir tablosu gibi mali tablolar üretebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!