Devlet dizilere destek verecek

Güncelleme Tarihi:

Devlet dizilere destek verecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 00:00

Sinema filmlerinden sonra, dizilerin yurt dışında beğeniyle izlenmesi ve ihracattaki artış nedeniyle devlet, dizileri de parasal olarak destekleme kararı aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın imzalayacakları ortak protokole göre, aile kavramını ön plana alan diziler öncelikli olarak desteklenecek.
76 ülkeye ihracat
Türkiye 2005’ten bu yana 76 ülkeye 116 dizi film ihraç etti. Sektörün bu kadar gelişmesi ve her kesimden insanı etkileyebilme potansiyeli gözönüne alınarak devlet dizileri de sinema filmleri gibi destekleme kararı aldı. Protokole göre, iki bakanlığın temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulacak. Dizi filmler ile ilgili projeler artık bu komisyona girecek. Beğenilmesi durumunda diziler mali destek alabilecek. Komisyon öncelikle aile kavramını ön plana çıkaran dizilere destek verecek.
Hedeflenen mesajlar
Çalışmayla dizilerde verilmesi istenen mesajlar şöyle: “İmam nikahı yerine resmi nikah kıyılması, kız çocuklarının okutulması, töre cinayetlerinin yaşanmaması, büyüklere saygı, yaşlıların huzurevi yerine sıcak bir yuvada kalmaları, boşanmaların çocuklar üzerindeki kötü etkisi hatırlatılarak boşanmaların en aza indirilmesi, çocukların ve gençlerin fiziksel ve psikolojik gelişimlerinin iyi yönde olması, çocuk yetiştirirken dikkat edilmesi gereken unsurlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!