Devler ‘ultrabook’ yarışına girdi

Güncelleme Tarihi:

Devler ‘ultrabook’ yarışına girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 00:00

ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen tüketici elektroniği şovu CES 2012’de (Consumer Electronic Show), teknoloji rüzgarı esiyor.

Haberin Devamı

İnce dizüstü bilgisayarların damga vurduğu fuarı, 149 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda bu yıl taşınabilir bilgisayarda yeni ürün kategorisi olan ultrabook öne çıkıyor. Ultrabook, tabletlerin inceliği ve notebook’ların gücünü bir araya getiriyor.

40 model lanse ediliyor

Fuarın sonuna kadar 30-40 arasında ultrabook modeli tanıtılacak. Çinli Lenovo, ilk iş ultrabook ThinkPad X1 Hybrid’i lanse etti. Lenovo’nun Windows 8 işletim sistemli IdeaPad Yoga’sı ise, 360 derece döndürülebilen dokunmatik ekranıyla, hem ultrabook hem de tablet olarak kullanılabiliyor. Samsung, ultrabook kulübüne Series 5 cihazlarıya katıldı. 13 ve 14 inç’lik boyutlardaki ultrabook’lar Core i5 işlemciye sahip. Acer 13.3 inç’lik Aspire S5’le ultrabook yarışında yer aldı. Acer, yılın ikinci yarısında Windows 8 işletim sistemli ultrabook’lar için söz verdi. HP’nin ultrabook modeli Envy 14 Spectre ise, 14 inç’lik ekrana sahip ve 21 milimetre kalınlığında. Toshiba’nın ultrabook’u Portege Z830 ise, sadece 1.1 kilogram ağırlığında.

Haberin Devamı

Yeni tabletler piyasada

Çip üreticisi Intel, akıllı telefon ve tabletlerde kendi çiplerini kullanma planını açıkladı. Intel, ilk Windows 8 sistemli tableti ve Lenovo’nun ürettiği akıllı telefonunu da tanıttı. Intel’in yeni ultrabook prototipi Nikiski ise ilgi gördü. 20 mm kalınlığında ve 1.4 kg ağırlığında olan Nikiski, 5 saatlik pil ömrüne sahip. En yenilikçi özelliği ise, dizüstü bilgisayarlarda touchpad bölümünü transparan hale getirmesi.

Windows’lu cep telefonları

Fuarda, Android yanında Windows Phone’lu cep telefonu modelleri öne çıkıyor. HTC’nin 16 megapiksel kamerası bulunan modeli Titan II de, CES’de duyuruldu. Windows Phone işletim sistemine sahip telefon LTE teknolojisini de destekliyor. Sony’nin Android işletim sistemli Xperia S modeli öne çıkıyor. Çift çekirdekli Xperia S’in 12 megapiksel kamerası var. Televizyondan tablete tüm elektronik cihazlara bağlanabiliyor. Telefon martta Türkiye’ye geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!