Devler ligine 500 km ile girdi

Güncelleme Tarihi:

Devler ligine 500 km ile girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 00:00

İSTANBUL’un birçok noktasında devam eden yol asfaltlama çalışmaları, İstanbul Asfalt Fabrikaları’nı (İSFALT), Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine soktu. Listeye 489’uncu sıradan giren İSFALT, 2011 yılında 500 kilometre yola denk gelen 2 milyon tonluk üretim gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesine yeni giren şirketler arasında İstanbul Asfalt Fabrikaları (İSFALT) da bulunuyor. Listeye 489’uncu sıradan girmeyi başaran İSFALT’ın bu performansında İstanbul’un her yanında devam eden yol çalışmaları etkili oldu. 2011’de 2 milyon tonluk üretim gerçekleştiren İSFALT’ın Genel Müdürü Çağatay Kalkancı, bu üretimin 500 kilometre yola denk geldiğini söyledi. Kalkancı, İstanbul’a yapılacak olan yeni asfaltların ömrünün 3-4 yıldan 10 yıla kadar uzayacağını belirterek, “Bu teknoloji ile üretilen ürün eskisine göre daha pahalı olacağı için önümüzdeki 2 yıl içinde listede ilk 200’e gireriz. 2012 yılında üretimi 2.75 milyon tona kadar çıkaracağız. İstanbul’da yol çalışmaları hiç durmadan devam ediyor. Ortadoğu ülkelerinden ‘gelin, buranın da yollarını yapın’ diye talep geliyor ama elimizde hala çok işi olan bir İstanbul var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüzde 80’i gece

İstanbul’da asfalt üretmenin dünyanın her yerinden daha zor olduğunu söyleyen Kalkancı, şöyle devam etti: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kesin talimatı ile asfalt döküm işlemini gece gerçekleştiriyoruz. Normalde bir ekipmanla 2 bin ton asfalt dökülebilirken İstanbul’da sadece 350 ton dökülebiliyor. Sadece gece çalışabiliyoruz. Gece çalışsanız bile araç yoğunluğundan dolayı rahat çalışılmıyor. Ayrıca insanları rahatsız etmeden yapmaya çalışıyoruz. Daha sessiz çalışan makineler kullanılıyoruz.”

Kapasite artacak

Kalkancı, İstanbul’da 4 ayrı üretim tesisinde asfalt yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bu yıl üretimimizi 750 bin ton civarında artırıp 2.75 milyon tona çıkarmayı hedefliyoruz. Üretim tesisi kurmaktan çok, yeni makine yatırımları yapıyoruz. Belli yaşa gelmiş makinelerimizin hepsini yeniliyoruz. Asfalt teknolojisi dünyada çok hızlı değişiyor. Biz de buna ayak uydurmak için devamlı yeni makine yatırımları yapıyoruz. Değişik zeminlerde asfalt uygulamaları için çıkan makinelerden satın aldık.  Şu anda üretim kapasitemiz saatte 2 bin ton ancak günlük 15-16 bin ton üretiyoruz ama kapasite artırımına gitmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

397 kişi çalışıyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden biri olan İSFALT, 1986 yılında kuruludu. 397 kişinin istihdam edildiği İSFALT, renkli, gürültü azaltıcı, stone mastik, poroz, hazır asfalt gibi farklı asfalt ürünleri yelpazesine sahip. İSFALT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteriyor. İstanbul için gerekli her türlü asfalt üretimini kendi tesislerinde gerçekleştiriyor. Kurum ayrıca, asfalt serimi, sathi kaplama uygulamaları, emülsiyon üretimi, yol projeleri, yol inşası, yol dizaynı, teknik danışmanlık, teknik eğitim hizmetleri, zemin etüdleri ve laboratuar hizmetleri de veriyor. İSFALT, yalnızca İstanbul belediyelerine değil, talep gelmesi durumunda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden il ve ilçe belediyelerine yol ve asfalt konularında da danışmanlık hizmeti de sağlıyor. Ayrıca yol projeleri, zemin etüdlerinin yanı sıra yol ve kavşak inşaatları da yapıyor. Şirket, belediyelerin dışında özel sektöre de asfalt üretimi gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

İstanbul’un yüzde 70’ini asfaltlıyor

TÜRKİYE’nin ihtiyacı olan asfaltın yüzde 20’sini karşılayan İSFALT, İstanbul’da kullanılan asfaltın yüzde 70’inin üretimini sağlıyor.
Kurulduğu yıllarda sadece asfalt üretimi yapan İSFALT, şu anda ise bir çok farklı alanda da hizmet veriyor.
Şirket Aydınlı, Ümraniye, Mahmutbey ve Habibler’de olmak üzere İstanbul’da 4 fabrikasında üretim gerçekleştiriyor.
İSFALT’ın genel müdürlük görevini, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Spor’un başkanlık görevini de üstlenen Çağatay Kalkancı yapıyor.

İkinci 500’deydi

İSO’nun 2009 ve 2010’da açıkladığı listelerde ilk 500 şirket arasına giremediklerini belirten Kalkancı, “2009 yılında ikinci 500’de 261’inci, 2010’da ise yine ikinci 500’de 11’inci sıradaydık. Sonunda birinci 500’e yükseldik. 2009 yılında genel ekonomik tedirginlik nedeniyle belediyelerin asfalt taleplerinde düşüş yaşanmıştı. İşlerimizin yüzde 80’ini belediyelerle yaptığımız için üretimde yavaşlamıştık. Son 2 yıla baktığımızda istikrarlı bir yükselişimiz var. Bunda belediyelerin talep artışının yanında bizim özel sektöre daha fazla pay ayırmamız da bulunuyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!