Deva Holding, ilaç sektöründe büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Deva Holding, ilaç sektöründe büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2008 10:33

Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Daniel Haas, “Roche ile anlaşmamız tamamlandığında, Türkiye'de üçüncü büyük ilaç firması olacağız” dedi.

Haas, 50 yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinlik için geldiği Adana'da, tüm ürünlerini Türkiye'de ürettiklerini ve dış pazarlara da satış yaptıklarını kaydetti.

Deva Holding'in yüzde 82 oranında hissesine sahip olan EastPharma'nin Roche ile “satın alma sözleşmesi” imzaladığını hatırlatan Haas, “Roche şirketine ait Türkiye'de ruhsatlı 16 ürününün pazarlama, satış, ihracat ve ruhsatlama haklarını devralıyoruz. Süreç yaklaşık bir aya kadar tamamlanacak. Ürünleri Türkiye'den ruhsat alana kadar 'Roche', daha sonra ise 'Deva' ve 'Saba' markalarıyla satacağız” dedi.

Jenerik ürün firması olan Deva'nın, Roche anlaşmasıyla orijinal ürünlere adım attığını ifade eden Haas, şöyle devam etti:
“Roche gibi bir dünya devini ikna edip, ürünlerini üreteceğimiz ve satacağımız için çok gururluyuz. Türkiye'de şu anda adet bazında beşinci, ciroda ise on birinci sıradayız. Roche'un ürünlerini portföyümüze katılmasından sonra, adet bazında Türkiye'nin üçüncü büyük firması olacağız, ciro bazında ise yedinci sıraya yükselmeyi öngörüyoruz.”

100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Türkiye'de yaptıkları toplam yatırımın 100 milyon dolar olduğunu ve böylece daha çok insana iş olanağı sağladıklarını belirten Haas, şöyle devam etti:
“Çerkezköy ve Köseköy'de inşaatı süren 5 yeni fabrikamız tamamlandığında, başlangıç olarak 500 kişiye istihdam sağlayacağız ve zaman içinde bu rakam kullandığımız kapasiteye göre artacak. Ayrıca bu fabrikalarla, Deva'nın yıllık 80 milyon kutuluk üretim kapasitesini 350 milyona çıkartacağız.
Fabrikalarımız Türkiye standardı olan, GMP'nin yanı sıra Avrupa'da geçerli EMEA ve ABD'de geçerli FDA standartlarına uygun olacak. 2008'de Yunanistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Ukrayna, Rusya, Afrika ve Orta Doğu gibi yeni dış pazarlara açılıyoruz. İleride Avrupa ve Amerika'yı da fethetmeyi amaçlıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!