Dev projeye Almanya darbesi

Güncelleme Tarihi:

Dev projeye Almanya darbesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 11:23

Alman enerji devi RWE, Nabucco projesinden vazgeçebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

RWE bu ÅŸekilde Avrupa'nın Rusya'ya olan doÄŸalgaz bağımlılığını azaltmak adına Türkiye üzerinden de geçecek olan Nabucco DoÄŸalgaz Boru Hattı Projesi'nden ayrılabileceÄŸini söyleyen son ÅŸirket oldu.Â

RWE şirketinin sözcüsü AFP'ye, "Şu anda proje ile bizim ticari ve stratejik hedeflerimizin uyuşup uyuşmadığına bakıyoruz" diyerek, daha önce Der Spiegel gazetesinde çıkan bu yöndeki haberleri doğrulamış oldu.

Nisan ayının sonunda Macar petrol grubu MOL, Nabucco'daki hisselerini satmak ve yönetimsel açıdan önümüzdeki dönemde karşılaşacaklarına inandıklarını sorunlardan ötürü finansman desteklerini çekmek istediğini açıkladı. 

Nabucco projesi için Macar AOL, AvusturyalI OMV, Bulgar Bulgargaz, Romanyalı Transgaz, Türkiye'den BOTAŞ ve Alman RWE arasında 2002'de bir ortak yönetim anlaşması imzalandı.

Haberin Devamı

Toplamda 3 bin 900 kilometre uzunluÄŸundaki boru hattının her yıl Hazar Denizi'nden Türkiye, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan üzerinden, 2017'nin sonları itibariyle Avusturya'ya 31 milyar metreküp doÄŸalgaz taşıması bekleniyor. Â

Avrupa Birliği destekli de olan proje Rusya'nın Güney Akım projesinden ciddi rekabet görüyor ve arz kaynaklarının eksikliği gibi sıkıntılar yaşıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!