Dev platform ülkesine dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Dev platform ülkesine dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 17:26

Karadeniz'deki petrol ve doğalgaz arama çalışmasını tamamlayan dev petrol arama platformu Leiv Eiriksson, geri dönüş için Sinop Limanı'na gelerek kule ve diğer aksamlarının sökümlerine başladı.

Haberin Devamı

SİNOP açıklarında yaklaşık 1 yıldır bulunan ’Leiv Eiriksson’ adlı petrol arama platformu geri dönüyor. Platform sökülmek üzere Sinop limanı açığına demirledi. Karadeniz’de petrol arama çalışmalarını tamamlayan dev platformun Norveç’e gideceği belirtildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Brezilya firması Petrobras’ın işbirliğiyle Karadeniz’de ultra derin deniz sondajları yapmak için Norveç’ten yola çıkan ve geçen yıl ocak ayında Sinop’a ulaşan dev petrol arama platformu ’Leiv Eiriksson’, geri dönüş için Sinop limanı açığına geldi. Karadeniz’de 117 personeliyle petrol ve doğalgaz araması yapan platformun Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin altından geçebilmesi için 120 metre yüksekliğindeki kulesinin söküleceği ve yaklaşık 1 ay sonra da römorkör ile yola çıkacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Günlük 1 milyon dolar olan kira masrafı TPAO ve Petrobras şirketi tarafından ödenen dev platform, önce Sinop açıklarında Sinop 1 kuyusunda petrol aramasına başlamıştı. Bu noktada petrol bulunmaması üzerine, aramalar Ereğli Yassıhöyük bölgesine kaydırılmış ve burada birkaç noktada yapılan aramalar sonucunda petrole rastlandığı belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!